Ξανθός: Υπό δημοσίευση σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για τις εφημερίες

Για δημοσίευση στο φύλλο Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) έχει σταλεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, χαρακτηρίζοντας εντελώς ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Τις τελευταίες μέρες διακινείται η πληροφορία ότι η ρύθμιση καταβολής των εφημεριών θα γινόταν με τροπολογία, η οποία όμως απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, στην ΚΥΑ περιλαμβάνεται και ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών, ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Περιλαμβάνεται, επίσης, η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ.
“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται στο ΕΣΥ”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Προσπάθεια

Ο κ. Ξανθός εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Σχόλια