ΠΕΔΥ: Το «αγκάθι» που θα τρυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Πριν ακόμη αναλάβει η αριστερά τα ηνία της κυβέρνησης, φαίνεται πως γνώριζε καλά πως ειδικά στην Υγεία θα είχε να αντιμετωπίσει πολλά αγκάθια.
Γνώριζε πως ένα από αυτά θα ήταν το ΠΕΔΥ. Το δημιούργημα του Άδωνι Γεωργιάδητο οποίο πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία του, άρχισε την…υπολειτουργία του.
Και μπορεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε για το ΠΕΔΥ να έκανε λόγο για τη μεγάλη πομφόλυγα της δεξιάς, από τη θέση της κυβέρνησης όμως σφυρίζει για άλλο ένα θέμα, αδιάφορα…
Και ήταν το ΠΕΔΥ που έκανε το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων ειδικά από τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος ήλπιζε πως με την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία, οι περισσότεροι γιατροί που εξοβελίσθηκαν από το σύστημα άρον άρον, θα επέστρεφαν πανηγυρικά και με καλύτερα εισοδήματα.
Άλλωστε οι περισσότεροι ήλπιζαν ότι θα έβαζε το χεράκι του για την ορθή επαναλειτουργία και τις επίσημες επαναπροσλήψεις στο ΠΕΔΥ, ο νυν Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Ο ίδιος άλλωστε είναι …γέννημα θρέμμα του άλλοτε ΙΚΑ, μετά ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια ΠΕΔΥ.

Όμως τα πράγματα είναι -όπως φαίνεται -αλλιώς όταν τα βλέπει κανείς από την απόσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα οι γιατροί όχι μόνο δεν εργάζονται κανονικά αλλά σε πολλές περιπτώσεις, όσοι γύρισαν στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, παραμένουν απλήρωτοι, καθώς η μισθοδοσία τους δεν …προβλέπεται για λόγους γραφειοκρατικούς.
Ακόμη όμως και τα ίδια τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ αργοπεθαίνουν, καθώς δε διαθέτουν υλικά ούτε για δείγμα. Οι υπηρεσίες υπάρχουν για να υπάρχουν ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα δώσει άμεσα λύσεις.
Και είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ήλπιζαν να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και αλλάξουν τα πράγματα. Και τώρα είναι άγνωστο εάν ελπίζουν ακόμη…

Άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται ακόμη και αλλαγή του νόμου, για να αλλάξουν οι συνθήκες για την ορθή λειτουργία του ΠΕΔΥ.
Και να σκεφτεί κανείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο καιρό στην αντιπολίτευση, δε φαίνεται να είχε ετοιμάσει ούτε καν ένα νομοσχέδιο. Ούτε καν για την επίλυση των προβλημάτων του ΠΕΔΥ.
ΠΕΔΥ με αγκάθια…

4 σχόλια:

  1. Ειχε ετοιμασει αλλαγη του ονοματος μην ξεχνιομαστε και ειμαστε αδικοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ 3ΜΗΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΕΥΟΠΥΥ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον ανωτέρω ανωνυμο . Καλο θα ήταν ομως ο υπουργός εργασίας να ρωτήσει εστω και δειγματολογικά αν ολοι οι ιατροί που απολυθηκαν (και δεν ήταν μονο του ΙΚΑ που ξερουμε πως ενταχθηκαν στο συστημα) θα ήθελαν να επιστρεψουν στις θεσεις τους ακόμα και με μερικη απασχοληση. Θεωρω προσωπικά ότι τη θεση μονιμου υπαλληλου μεσω ΑΣΕΠ που πλεον εχασα να την κερδίσει ένας νεος συναδελφος και να εργαστεί ως πληρους και αποκλειστικής απασχολησης στη δομή του ΠΕΔΥ για να μην εχουμε μια απο τα ιδια παλι. Υπαρχουν και συναδελφοι ανεργοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.αΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΠΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΕΔΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΟΠΟΙΟΙ ΔΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ..ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή