Ανάσταση για γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά! Πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ! Πόσα χρήματα έφθασαν στους λογαριασμούς

Της Δήμητρας ΕυθυμιάδουAna
Το χρώμα του χρήματος θα δουν τελικά πριν από το Πάσχα οι ιδιώτες πάροχοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός εισέπραξε τελικώς σύμφωνα με Αποκλειστικές Πληροφορίες του HealthReport.gr από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Δευτέρας στους λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ έφθασαν περι τα 15 εκατ. Ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να κατατεθούν το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου.

Γεγονός που σημαίνει πως ο Οργανισμός θα καταβάλει πριν από το Πάσχα τον μήνα Ιανουάριο σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και άλλους φορείς πλην των φαρμακοποιών που ήδη έχουν αρχίσει και πληρώνονται για τον μήνα Δεκέμβριο.

Πήγες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πίεσε προκείμενου να καταβληθεί το ρευστό ώστε να κάνουν…Ανάσταση οι ιδιώτες πάροχοι που είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην έλλειψη ρευστού που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά στις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες που τηρούνται για να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Να σημειωθεί πως οι φαρμακοποιοί πληρώνονται ήδη από άλλο κονδύλι ύψους 150 εκατ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου