Σε επίπεδα-ρεκόρ η ανεργία των γιατρών στην Ελλάδα

Σε επίπεδα – ρεκόρ έχει ανέλθει η ανεργία των γιατρών στη χώρα μας, με το 37,51% να είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι. Επίσης, το 11,48% των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν βρίσκουν δουλειά, ενώ το 26,02% αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες κατ΄ αποκοπή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή να μεταφράζουν ιατρικά δοκίμια έναντι πινακίου φακής. 

Με δεδομένα τα στοιχεία αυτά, ολοένα και περισσότεροι γιατροί μεταναστεύουν. Την τελευταία μάλιστα τετραετία αυξήθηκε κατά 500% ο αριθμός των ανειδίκευτων και ειδικευμένων γιατρών που επέλεξαν να φύγουν από την Ελλάδα! Σχεδόν 7.000 γιατροί μετανάστευσαν από το 2009 έως και το 2014 ενώ περισσότεροι από 400 οδοντίατροι ακολούθησαν την τελευταία διετία νέα επαγγελματική έδρα στην αλλοδαπή. 

Έρευνα του Bloomerg κατατάσσει την Ελλάδα στην 2η θέση των μεταναστών γιατρών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Γερμανία.Ο μισθός του ειδικευόμενου στη Γερμανία ξεκινά με 2.200 ευρώ καθαρά και μαζί με εφημερίες ξεπερνά τα 2.900. Μάλιστα, όσο περνούν τα χρόνια αυτό αυξάνει και φτάνει στο τέλος της ειδικότητας τις 4.000 ευρώ τον μήνα καθαρά. 
Εκτός από την Γερμανία, άλλες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση γιατρών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, η ΗΠΑ και η Γαλλία. Αντίθετα, Φινλανδία, Ρουμανία, Ντουμπάι και Δανία συγκεντρώνουν τον χαμηλότερο «βαθμό» στις προτιμήσεις των γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου