ΣΕΥΥΠ: Περνάει από «κόσκινο» τις χειρουργικές κλινικές του ΕΣΥ

Οι καταγγελίες για τις ανεπίτρεπτες συνθήκες σε πολλές κλινικές του ΕΣΥ, η ακατάσβεστη φημολογία για "φακελάκια" όπου, οι ενδείξεις τουλάχιστον, είναι πάμπολλες και οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε πολλά χειρουργεία, υποχρεώνουν το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) να ξεκινήσει έρευνα σε βάθος στις χειρουργικές κλινικές του ΕΣΥ.
Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Η Καθημερινή" για την αναχαίτιση αυτών των προβλημάτων το ΣΕΥΥΠ θα προχωρήσει σε μια "χαρτογράφηση" των χειρουργικών κλινικών του ΕΣΥ και του μέσου χρόνου νοσηλείας των περιστατικών, με το σκεπτικό ότι όπου παρατηρούνται μεγάλες και επιστημονικά αδικαιολόγητες αποκλίσεις στον χρόνο νοσηλείας, εκεί υπάρχουν πιθανές εστίες διαφθοράς, οι οποίες και θα ελέγχονται.
Ο σκοπός αυτής της παρέμβασης δεν είναι μόνο να εντοπιστούν επαγγελματίες υγείας που ζητούν "φακελάκι", αλλά και να προληφθούν μελλοντικά "φακελάκια" τα οποία εκτιμάται ότι αφορούν το 15% των συνολικών δαπανών υγείας.

Για τη "χαρτογράφηση" το ΣΕΥΥΠ θα αξιοποιήσει τα στοιχεία του esy.net του υπουργείου Υγείας, ενώ όπου απαιτείται θα ζητεί απευθείας στοιχεία από τα νοσοκομεία. Η επεξεργασία των στοιχείων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Μάρτιο, ενώ θα ληφθούν υπόψη και βιβλιογραφικά δεδομένα από επιστημονικούς φορείς.
Για την παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ενήμερος και έχει δώσει το "πράσινο φως" ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου