Αναστάτωση από δημοσίευμα του "Βήματος", το οποίο διαψεύδεται από το υπουργείο Υγείας

Αναστάτωση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, αλλά και στους πολίτες έχει δημιουργήσει από το πρωί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής", το οποίο ισχυρίζεται ότι μειώνεται κατά... 51% από τον τρέχοντα Μάρτιο η επιχορήγηση των νοοσκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα δισ. ευρώ της δόσης για το ΔΝΤ!

Πρόκειται για ένα δημοσίευμα το οποίο διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υππουργείο Υγείας, το οποίο είναι πιθανόν, μάλιστα, να εκδώσει εντός της Κυριακής 2 Μαρτίου σχετική διάψευση.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τους οποίους συνομίλησε το ygeia360.gr, η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Τον Ιανουάριο του 2015 νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας τα οποία είχαν διαθέσιμα κονδύλια στις τράπεζες δεν έλαβαν το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμά τους, ενώ το σύνολο της επιχορήγησης έλαβαν εκείνα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία δεν διέθεταν αποθεματικό σε τράπεζες.

Έτσι, μόνον για τον Ιανουάριο του 2015 πάντα, το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης προεβλέπετο για περίπου 90 εκατ. ευρώ για όλα τα νοοσκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά, με βάση την ως άνω διευθέτηση, έλαβαν τελικά ποσό το οποίο έφθασε περίπου τα 43 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Κουροουμπλή, πρόκειται για μία διαδικασία η οποία εφαρμόσθηκε άπαξ τον περασμένο Ιανουάροιο, προκειμένου να εξαντληθούν τυχόν διαθέσιμα κονδύλια σειράς νοσοκομείων του ΕΣΥ στις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου