Σκληρή απάντηση Ξανθού στο ΠΑΣΟΚ για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρώ

Σκληρή κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και της Χαριλάου Τρικούπη, ξέσπασε με αφορμή την πρόσφατη τακτοποίησης της εκκρεμότητας με τις οφειλόμενες εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Από τον τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε την Τετάρτη ότι μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την καταβολή των εφημεριών των γιατρών:
“Η κυβέρνηση δια του στόματος των υπουργών επιλέγει να οικειοποιείται επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης.
Τη σειρά πήρε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής που ανακοίνωσε δύο ρυθμίσεις. Η πρώτη είναι η παράταση της θητείας των ειδικευόμενων ιατρών και η δεύτερη είναι η καταβολή των εφημεριών για τα έτη 2012, 2013 και 2014.
Ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την καταβολή των εφημεριών των ιατρών σε συνεργασία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη καταβληθεί στα νοσοκομεία οι επιπρόσθετες εφημερίες για τα έτη 2012 και 2013.
Όσο για την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων ιατρών θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. υπουργό ότι αυτό συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ας σταματήσουν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες κι ας επικεντρωθούν στα φλέγοντα προβλήματα του χώρου της Υγείας”.

Προκλητικό

Σκληρή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού:
“Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά το ΠΑΣΟΚ για «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση.
Δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αποδιοργάνωσαν να μας «κουνάνε το δάχτυλο» όταν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών Υγείας.
Να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Να αναδιοργανώσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, τη δραστική αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης και της διαφθοράς, καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών”.
Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή