Με επικεφαλής τον Γ. Μπασκόζο η Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, με διασύνδεση ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ

Με στόχο να χτυπήσει στη ρίζα της τη διαφθορά και την αδιαφάνεια και να υπάρχει εφεξής ένας καλύτερος έλεγχος σε θέματα συνταγογράφησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.
Επικεφαλής της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, επικεφαλής του τομέα Υγείας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αντιπολίτευση, στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά και ευρέως τα θέματα δημόσιας υγείας και περίθαλψης.
Πρόκειται για μια διασύνδεση, όπως αναφέρει στο ONMED ο κ. Μπασκόζος, μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, με διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αλλά και με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ) για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών, με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να συνδράμουν ακόμη ο ΕΟΦ, ο ΙΦΕΤ και η ΕΣΔΥ.
Όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λογιστική αλλά θα έχει και ερευνητικό βάθος, καθώς σκοπεύουμε, όπως σημειώνει ο γ.γ., να πραγματοποιούνται έρευνες και επιδημιολογικοί έλεγχοι, παράλληλα με τον εξορθολογισμό, αφού στην προσπάθεια θα συμμετέχει και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, κάτι που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και το στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς απαξιώθηκαν πολλοί κρίσιμοι τομείς, μεταξύ των οποίων η Υγεία και η Φαρμακοβιομηχανία.
Για το λόγο αυτό, στην Επιτροπή αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα στελέχη που ασχολούνται με την Πληροφορική στους παραπάνω Οργανισμούς, καθώς κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία η συμμετοχή τους.
Ήδη εχθες, ο κ. Μπασκόζος συμμετείχε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σε σύσκεψη για το θέμα αυτό, στην οποία παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου