Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου για ΕΟΠΥΥ - Ποια ονόματα παίζουν

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου, η οποία θα κρίνει ποιος θα αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ. Δείτε ποια ονόματα παίζουν.

Η νέα κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στην επιλογή του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Όχι μόνο γιατί είναι ο δημόσιος φορέας με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό (περίπου 6,5 δις), αλλά και γιατί μέσω αυτού περνά η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτελεί μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει προτάξει το πρόσωπο, που θα επιλεγεί να μην είναι γιατρός ούτε πολιτευτής, αλλά κατά προτεραιότητα τεχνοκράτης, με γνώσεις οικονομικών και διοικητική εμπειρία. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν βολιδοσκοπηθεί αρκετά στελέχη, όπως:
Ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Πελοπονήσου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΑΔ και αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2011-2012. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται.

Ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Χρηματιστηριακή Β. Ελλάδος (1991-93) και στην Εθνική Ασφαλιστική (1993-99), Διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004) καθώς και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (1993-96) και της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (2000-2004). Φημολογείται ότι και ο κ. Νεκτάριος δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται.

Ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης, γιατρός και υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως δεν εξελέγη. Διετέλεσε πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Xωρίς Σύνορα, από το 1996 ως το 2001, και αντιπρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Medecins Sans Frontieres, την περίοδο 1998-1999. Στην περίοδο 2001-2004 διορίστηκε από την τότε κυβέρνηση Σημίτη πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Yγείας (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου. Τις τελευταίες ημέρες, δηλώνει ότι δεν του έχει γίνει καμία πρόταση. Προφανώς, ενδιαφέρεται… Όμως, είπαμε ο κ. Κουρυμπλής δεν θέλει γιατρό.

Ο κ. Μιχάλης Χλέτσος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστημιο Ιωαννίνων. οικονομολόγος. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει εργαστεί ως ερευνητής στο ΚΕΠΕ, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και ήταν διευθυντής στη διεύθυνση Ερευνών και Μελετών του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (Π.Α.Ε.Π.) Α.Ε.

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

1 σχόλιο:

  1. οι ιδιοι και οι ιδιοι οι κυβερνησεις αλλαζουν ο johnny walker ερχεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή