Έρχονται νέα κριτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς! Τι αλλάζει

Νέα κίνητρα αναμένεται να θεσπίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς ώστε να καταστήσει πιο ελκυστικές τις θέσεις στα νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να αυξήσει το χρόνο παραμονής και εργασίας για τους επικουρικούς γιατρούς και από έναν χρόνο που είναι σήμερα να τον μετατρέψει ακόμη και σε τριετή συνεργασία.
Και αυτό επειδή προς στιγμήν δεν έχει ξεπεραστεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Η διαδικασία άλλωστε μέσω του ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι με τα σημερινά δεδομένα χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες.
Γι αυτό και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να προωθήσει άμεσα την πρόσληψη επικουρικών γιατρών για να καλυφθούν τα κενά.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και επιπλέον κριτήρια εκτός από την τριετία, ώστε να γίνουν ελκυστικές οι θέσεις ειδικά στην περιφέρεια και στις απομακρυσμένες περιοχές.
Βέβαια τα επιπλέον κριτήρια δεν είναι χρηματικά καθώς -όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr – το ζήτημα εξετάσθηκε αλλά τα …κουκιά δε βγαίνουν.

Η στελέχωση με επικουρικούς γιατρούς θα γίνει τόσο στα ΠΕΔΥ όσο και στα νοσοκομεία ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να λειτουργεί το σύστημα και κυρίως της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που …παραπαίει εδώ και καιρό, λένε στην οδό Αριστοτέλους.
Γι αυτό και αναζητείται και η χρυσή τομή για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ που απομακρύνθηκαν δια χειρός Άδωνι Γεωργιάδη. «Θα καλέσουμε να επιστρέψουν όποιοι το επιθυμούν στο ΠΕΔΥ» επαναλαμβάνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Γνωρίζουν βέβαια ότι πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία καθώς οι περισσότεροι γιατροί του πρώην ΙΚΑ πρέπει να επανενταχτούν στο σύστημα λόγω δικαστικών αποφάσεων και τοπίο παραμένει θολό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου