Dr Stavros: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Από πολύ καιρό τώρα, οι γιατροί, κλινικοί και εργαστηριακοί, ασκούν την κοινωνική πολιτική αντί της πολιτείας. Ακόμα τους χρωστούν από τα ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Ήδη με το τέχνασμα της αναδρομικής ισχύος του plafon ληστεύουν τους εργαστηριακούς για εφέτος, ενώ τους έχουν ήδη ληστέψει για το 2013.

Ας μην ασχοληθούμε με το μεγάλο θέμα των ιατρικών αμοιβών διότι είναι μεγάλος ο πόνος. Η επίσκεψη 10€ , καθαρά 6€!! Ο μισθός είναι ανάξιος των ιατρικών σπουδών. 

Μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να επαναφέρουν την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου.

Δυστυχώς οι εκπρόσωποί μας , παρ΄ ότι δεν κάνουν και πολλά γι΄ αυτά, εξακολουθούν να εκλέγονται και να μας εκπροσωπούν.

Προτάσεις: 
1) Επαναφορά του οικογενειακού γιατρού ώστε να ελέγχονται και να παρακολουθούνται οι ασφαλισμένοι αλλά και οι παρακλινικές εξετάσεις και τα φάρμακα. 
Σήμερα οι ασφαλισμένοι πάνε σε όποιον γιατρό θέλουν, όποτε θέλουν και απαιτούν ότι θέλουν. Ελάχιστοι παρακολουθούνται έτσι ώστε οι περισσότεροι χρνονίως πάσχοντες παραμένουν αρρύθμιστοι και οδηγούνται στην δαπανηρή νοσοκομειακή περίθαλψη .

2) Αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στις παρακλινικές εξετάσεις στο 25% ώστε να γίνονται μόνον οι απαραίτητες.
Σήμερα πολλοί έχουν κάνει 3-4 φορές checkup, κ.λ.π.

3) Αξιοπρεπείς αμοιβές του ιατρικού προσωπικού.
Έτσι προστατεύεται το σύστημα από σπατάλες και άχρηστα έξοδα. Δείτε τι αμοιβές δίνουν οι χώρες με τις οποίες θέλουμε να μοιάσουμε .Εκεί τι να τα κάνουν τα φακελάκια;
Διαφορετικά ήδη έχουμε μεγάλη έξοδο νέων πτυχιούχων ιατρικής στην ξένην.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου