Συμφωνία με τη Γερμανία για διάθεση συστήματος κοστολόγησης ιατρικών πράξεων στη χώρα μας

Το γερμανικό πρότυπο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων υιοθετεί το υπουργείο Υγείας.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας στη Γερμανία, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.
Οι συμφωνίες συνήφθησαν, σε Κολονία, Βόννη και Ζίγμπουργκ, με τα γερμανικά Ινστιτούτα Ιατρικών Κωδικοποιήσεων DIMDI (Deutsches Institut fuer Medizinische Information und Dokumentationt), του Ινστιτούτου DRG ΙΝΕΚ, του Γερμανικού Οργανισμού Ανάπτυξης Διεθνών Συνεργασιών (GIZ - Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας, η σύμβαση καλύπτει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαρθρωτικής μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε στην Ελλάδα η άδεια χρήσης του κοστολογικού συστήματος από το γερμανικό Ινστιτούτο DRG - ΙΝΕΚ (Ιnstitut fuer das Entgeltsystem im Krankenhaus), το κόστος της οποίας καλύπτεται στο σύνολο του από πόρους των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.
Το ίδιο σύστημα διατίθεται σε μεγάλο αριθμό χωρών.
Ο κ. Βορίδης σχολίασε ότι με τη σύμβαση δίνεται η δυνατότητα, βάσει του γερμανικού προτύπου, για μία αξιόπιστη και έγκυρη αποτύπωση του κόστους των νοσοκομείων με στόχο την δίκαιη και ισότιμη κατανομή των οικονομικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Αποστολή

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία χρηματοδότησης του συστήματος στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεισφοράς του υπουργείου Υγείας και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.
Από την γερμανική πλευρά συμμετείχαν οι επικεφαλής των Ινστιτούτων, δρ. Heimig διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού Ινστιτούτου, δρ. Κάιζερ, διευθυντής του Ινστιτούτου ιατρικών κωδικοποιήσεων του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας, δρ. Menniken, επικεφαλής ευρωπαϊκών συνεργασιών του GIZ και o εκπρόσωπος του γερμανικού Κοινοβουλίου για την Υγεία, κ. Zoeller.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. O ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΤΟΥ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή