Έτοιμο το "Ασφαλιστικό Βιογραφικό" με το σύστημα Άτλας

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας. Πότε θα τεθεί σε λειτουργία και σε ποια διεύθυνση θα μπορούν να μπαίνουν οι ασφαλισμένοι.

Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν, μέσω του διαδικτύου, άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους, ώστε να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.

Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ήδη έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ έως το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η-1-1994 μέχρι σήμερα, δίνοντας στους εργαζόμενους της χώρας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση μέσω ατομικών ψηφιακών λογαριασμών στο «ασφαλιστικό τους προφίλ».
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα μπορούν να δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης.

Έτσι, όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρ. Χάλαρης, θα μπορούν να εκτιμήσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους, να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν κάθε μήνα την ενημέρωση του λογαριασμού τους.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα» και τόνισε ότι το νέο σύστημα, αποτελεί «έναν ακόμη ‘άθλο’ του υπουργείου Εργασίας», αλλά και «ουσιαστικό άλμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη». Ανέφερε τέλος ότι στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΤΛΑΣ...ΑΣΑΦΕΙΕΣ-ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ-ΚΕΝΑ..ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή