Συνάντηση ΠΙΣ- ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 19.12.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντός με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μ. Βλασταράκο και το Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο την Πέμπτη 18/12, συζητήθηκε το θέμα των νέων συμβάσεων, των οποίων η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα εξής:

1.      Έχει γίνει αποδεκτή από τον ΕΟΠΥΥ η Συλλογική Διαπραγμάτευση για τις Συμβάσεις με τον Π.Ι.Σ.

2.      Άνοιγμα του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών, χωρίς αποκλεισμούς.

3.      Προκήρυξη των επισκέψεων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Η εκτίμηση των αναγκών θα γίνει με τη συνεργασία του ΠΙΣ.

4.      Δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για τη κοστολόγηση των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, που είναι θεσμική αρμοδιότητα των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Βούληση και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η διαβούλευση ώστε να επιτευχθεί συμφωνία που θα διασφαλίζει τις ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και την αξιοπρεπή ιατρική λειτουργία.


Για το λόγο αυτό, συμφωνήθηκε να προταθεί προς το Υπουργείο Υγείας η τρίμηνη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

To περιεχόμενο και η συμφωνία αυτή συζητήθηκε και κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

5 σχόλια:

  1. καλά μας κοροιδεύουν. Απο τρίμηνο σε τρίμηνο το πάνε από πέρισυ, χρειάζονται 2 χρόνια για να κανονίσουν τις συμβάσεις που όλο σκαλώνουν σε κάποιο σημείο την τελετυαία στιγμή. Κάποιοι έχουν βολευτεί πολύ καλά και δεν έχουν σκοπό να φύγουν. κ. προεδρε του ΙΣΑ μην αγχώνεστε, στις επόμενες εκλογές βγείτε πάλι στα κανάλια να υποστηρίζετε τους νέους ιατρούς και αυτοί θα σας κανονίσουν και στις ιατρικές και στις τοπικές εκλογές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένα ενδιαφέρον για τους νέους συναδελφούς.Ντρόπη στον ΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΤΠΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΙΑΤΡΩΝ[ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙΣ].ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΙΚΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ...ΠΧ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΛΑΦΟΝ[ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ] --ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ[Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ-ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΞΟΔΑ]......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΩ ΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....ΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή