Απορρίπτει τις αιτιάσεις του ΕΟΠΥΥ για τις επισχέσεις ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) απορρίπτει ομόφωνα τις αιτιάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για τις επισχέσεις.
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, τα όσα περιλαμβάνονται στο δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ (σ.σ. αντισυμβατική συμπεριφορά και εξοφλήσεις των οφειλόμενων), αποτελούν συνέχεια ανεκπλήρωτων επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων, οι οποίες έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού.
Το προεδρείο του ΣΕΚ υπενθυμίζει τα εξής:
Τις υπογεγραμμένες από υπουργούς και ΕΟΠΥΥ υποσχέσεις του Νοεμβρίου 2011 και του Οκτωβρίου 2013 που δεν υλοποιήθηκαν.
Την εντολή του πρωθυπουργού για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων 2006 - 2011 τον Δεκέμβριο του 2013, που δεν εκτελέστηκε ποτέ και που τώρα ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει ως μερική εξόφληση τον Δεκέμβριο του 2014, εξαιρώντας τα οφειλόμενα από το ΙΚΑ.
Υποχρεώνουν τις κλινικές να παρέχουν υπηρεσίες 12 μήνες τον χρόνο, ενώ αποζημίωσαν μόνο 8 μήνες το 2013 και αποφάσισαν να αποζημιώσουν μόνο 7 μήνες το 2014.
Αναφέρουν υπερβάσεις για να κρατούν claw back όταν ενημερωθήκαμε για τον προϋπολογισμό του 2013 τον Μάιο του 2014 και τον Ιούνιο για τον προϋπολογισμό του 2014.
Στα ποσά που δεν πληρώνουν, πραγματοποιούν το σύνολο των κρατήσεων (φόρους ΜΤΠΥ), διότι θεωρούν ότι αποτελούν έσοδα των κλινικών!

Εξόντωση

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΚ, ο ιδιωτικός τομέας δευτεροβάθμιας Υγείας, παρά την επίθεση εξόντωσής του τα τελευταία χρόνια, διατήρησε το σύνολο των θέσεων εργασίας και πραγματοποίησε επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία, για να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες και πιστοποιημένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
Τα μέλη του Συνδέσμου συνεχίζουν στο σύνολό τους την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, παραμένοντας πάντα θετικοί στον ειλικρινή διάλογο, όποτε και αν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ το κρίνουν σκόπιμο.

ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου