Τροπολογία Γρηγοράκου: Στα 67 έτη το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ

Ακόμη πιο γηρασμένο γίνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Με τροπολογία που κατέθεσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας, παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών του ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με την τροπολογία εξυπηρετείται η παραμονή γιατρών του ΕΣΥ που συμπλήρωσαν ήδη τα 65 έτη, προκειμένου να μην αδειάσουν ολοσχερώς τα νοσοκομεία.
Την τελευταία τριετία, αποχώρησαν συνταξιοδοτούμενοι 2.163 νοσοκομειακοί γιατροί, χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε την Κυριακή ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε καν οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από εποχής Αβραμόπουλου!
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, ο κ. Γρηγοράκος δεν κόπτεται για προσλήψεις, αλλά για ρουσφέτια στον κύκλο των ημετέρων του.
Ρουσφέτια – σημειώνει – που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω του φαύλου νομοσχεδίου που κατέθεσε προ μηνός και τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει κι εκείνος δυνατότητα να νομοθετεί.

Ευρώπη

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα Υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ΄ ανώτατο όριο.
Η χώρα μας – σημειώνει – θεσπίζει όριο τα 67, με αποτέλεσμα να κρατά στο ΕΣΥ το γερασμένο δυναμικό και να διώχνει στην ξενιτιά τους νέους γιατρούς.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενοι πως τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων, ούτε πεδίο κομματικών εκδουλεύσεων, αλλά φυτώρια γνώσης και μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου