Στα χέρια του Τέντε το σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στην Υγεία

Με τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μετά το πέρας της παρουσίασης του σχεδίου για την πάταξη της διαφθοράς στην Υγεία, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, προκειμένου να του παραδώσει το σχετικό νομοσχέδιο.
Για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου και της εναρμονίσεως των πρακτικών του υπουργείου Υγείας με το ευρύτερο σχέδιο δράσης του κ. Τέντε ορίστηκαν ως επικεφαλής ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, Σταύρος Ευαγγελάτος.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βορίδης τον ενημέρωσε για το σύνολο των δράσεων που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο, τις οποίες θα εκπονήσει και θα εφαρμόσει στο επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας και ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε επιμέρους ζητήματα του προγράμματος, όπως στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις καταγγελίες των πολιτών, αλλά και ενός ηλεκτρονικού μηχανισμού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προ-κρατήσεις, ιδίως στα χειρουργεία, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ακόμη, συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναμορφώσεως του πειθαρχικού δικαίου και της πειθαρχικής διαδικασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται η μεγαλύτερη ταχύτητα στην έκδοση πειθαρχικών αποφάσεων.
Επισημάνθηκε, τέλος, η αναγκαιότητα συνεργασίας των διαφόρων ελεγκτικών σωμάτων με συστηματικότερο τρόπο, καθώς και παρακολουθήσεως της εξελίξεως των υποθέσεων, σε πειθαρχικό και σε ποινικό επίπεδο, κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο ευρύτερα για τη δημόσια διοίκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου