Νέο σκάνδαλο με ιατρικά μηχανήματα

Της Εύας Καραμανώλη
Νέα κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ με ιατρικά προϊόντα που κατέληγαν προφανώς υπερκοστολογημένα σε δημόσια νοσοκομεία αποκάλυψε η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης της γνωστής υπόθεσης με τις μίζες της εταιρείας ορθοπεδικών Depuy.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο στελεχών της επίμαχης εταιρίεας, ενώ ερευνάται και ο ρόλος γιατρών δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα είναι ικανά να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν προς απολογία τόσο τα στελέχη της επιχείρησης όσο και γιατροί που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φέρονται να είχαν στήσει ολόκληρο δίκτυο στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς με στόχο να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.
Την υπόθεση θα τη χειριστεί τακτικός ανακριτής ο οποίος καλείται να ρίξει φως στα πρόσωπα των γιατρών αλλά και των υπευθύνων δημόσιων νοσοκομείων που ενδεχομένως σχετίζονται με αυτή. Στην περίπτωση που προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι παρακλάδι της υπόθεσης της Depuy η οποία εκκρεμεί στην ανάκριση. Υπό κατηγορία είναι τουλάχιστον 30 άτομα, γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, στελέχη εταιρείας παροχής συμβουλών αλλά και στελέχη της ίδιας της εταιρείας. Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί αφορά σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως απάτη, συνέργεια και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Πηγές: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου