ΠΕΕΑκτινολόγων: ΔΕΝ συμμετέχουμε στην προαναγγελθείσα επίσχεση της ΠΑΣΙΔΙΚ

Πάγια θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων (ΠΕΕΑ) είναι ότι μέσα από τον διάλογο των δύο πλευρών που συναποτελούν το φάσμα των παρόχων της πρωτοβαθμιας Υγείας δηλαδή των μικρομεσαίων εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων με ιατρική ιδιοκτησία αφ’ ενός και των ομίλων αφ’ ετέρου πρέπει να βγαίνει μία κοινή γραμμή για συνολικές διεκδικήσεις.

Δυστυχώς παρά την πρόσκληση σε διάλογο που απεύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΕΑ στον πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ ο τελευταίος βιάστηκε να προβεί σε μονομερείς ανακοινώσεις περί επίσχεσης και εκ των υστέρων μας καλεί να συμμετάσχουμε υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι συμφωνούμε στα αιτήματά του.

Επειδή υπάρχουν σοβαρές αντιρήσεις στα θέματα:

1. Κατάργηση του ατομικού prafond με κλειστσό προϋπολογισμό ανά περιφέρεια.

2. Στο ενιαίο ποσοστό έκπτωσης 15% που αν τα αποδεχτούμε θα αποτελέσουν την ταφόπλακα των μικρομεσαίων εργαστηρίων και διαγνωστικών.

Με μεγάλη λύπη για την τραγική ασυνεννοησία που δεν είναι υπαιτιότητα μας, ανακοινώνουμε ότι ΔΕΝ συμμετέχουμε στην προαναγγελθείσα επίσχεση της ΠΑΣΙΔΙΚ.
Πάντοτε όμως είμαστε ανοιχτοί σε ΔΙΑΛΟΓΟ για να βρούμε επίτέλους ένα MODUS VIVENDI επωφελές και για τις δύο πλευρές αφού συμφωνούμε

1) Στην άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων 

2) Στον αυστηρό έλεγχο των συνταγογραφούμενων εντολών 

3) Στην σοβαρή ενίσχυση του προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ

4) Και πάνω απ΄ όλα στην κατάργηση του claw-back αφού βρούμε από κοινού μια λύση που να καλύπτει και τις δύο πλευρές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.Γ

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ               Μ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου