Βορίδης: μέτρα για τα «φακελάκια»



Σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της υγείας προωθεί το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε σχετικό συνέδριο, το σχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέο σύστημα διαχείρισης των χειρουργείων στο ΕΣΥ, ιστότοπο για τις καταγγελίες πολιτών αλλά και αλλαγές στην πειθαρχική διαδικασία.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσει  ολοκληρωμένο σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής καταπολέμησης της διαφθοράς».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα του συστήματος που οδηγούν σε παραβατικές συμπεριφορές. Μία τέτοια περίπτωση είναι το «φακελάκι» που απαιτείται συνήθως εκβιαστικά από γιατρούς προκειμένου να κάνουν ένα χειρουργείο.
Το «φακελάκι» είπε ο υπουργός «κυρίως ζητείται γιατί υπάρχει καθυστέρηση και υπάρχουν αναμονές στα ιατρεία. Επομένως, όπως είναι σήμερα διαμορφωμένο το σύστημα υγείας, βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του γιατρού ο προσδιορισμός του χρόνου που θα χειρουργηθεί ο ασθενής».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει νέο σύστημα διαχείρισης χειρουργείων. «Ουσιαστικά θα γίνεται μία δέσμευση του χειρουργείου ήδη από το κέντρο υγείας που παραπέμπει ή από το τμήμα εκτάκτων περιστατικών που παραπέμπει. Αυτό θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, όλοι θα γνωρίζουν σε όλα τα σημεία σε ποιο χειρουργείο χειρουργεί ο τάδε γιατρός, καθώς και τη χρονική σειρά προτεραιότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα προβλέπει αλλαγές στην πειθαρχική διαδικασία καθώς -σημείωσε- για ορισμένα αδικήματα είναι αρκετά επιεικείς οι ποινές και σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι επαρκώς προσδιορισμένες «και επομένως δημιουργούμε περιθώρια νομικών προσφυγών που ευδοκιμούν εξαιτίας του αόριστου χαρακτήρα ορισμένες φορές της δίωξης».
Επίσης, ανακοίνωσε παρεμβάσεις στην λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, στον ελεγκτικό μηχανισμό καθώς και τη δημιουργία ειδικού ιστότοπου όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες για να καταθέσουν επώνυμα και υπεύθυνα τις καταγγελίες  τους προκειμένου αυτές να ελέγχονται.

4 σχόλια:

  1. Με τις αμοιβές που δίνετε στους γιατρούς, περιμένετε να μην υπάρξουν φανελάκια!! Δεν έχουν αποτέλεσμα τέτοια μέτρα που προτείνετε. Η προτεραιότητα των περιστατικών κρίνεται από τον γιατρό. Αν θέλετε αντικειμενική, επιστημονική προτεραιότητα, ικανοποιείστε τον γιατρό. Οι γιατροί στις χώρες που θέλουμε να ανήκουμε, αμείβονται με 5.000 Ευρώ. Γιατί να πάρουν φακελάκι;
    Αν νομίζετε ότι θα φτιάξετε σύστημα (ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ κ.λ.π.) με χαμηλές αποδοχές των γιατρών γελιέστε. Το "σύστημα" θα παραμένει πολυδάπανο, αναποτελεσματικό και μίζερο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναγιασει το στομα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1. ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    2.ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ
    3.ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ[ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ]
    4.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ[ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΤΥΝΑΝ ΚΤΛΠ]
    5.ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ
    6.ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ[ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΤΛΠ]
    7.ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΟΠΥΥ,ΠΑΡΑ ΕΝΔΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ
    8.ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣ ΟΜΕΡΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
    9.ΑΥΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ως δια μαγειας.....Hocus pocus με προγράμματα αόριστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή