34 εξετάσεις ούρων και αίματος σε μία μέρα, χρεώθηκαν σε έναν ασθενή!

Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι περιπτώσεις εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ, με χρεώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με τίποτε.
Σταχυολογούμε μερικές περιπτώσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Παθολόγος στην Αθήνα ζήτησε σε μία μόνο μέρα και για μία ασφαλισμένη τις εξής εξετάσεις:
Δέκα αναλύσεις αίματος, με αιτιολογία αναιμία, αρθραλγία, υποθυρεοειδισμό. Υπερηχογράφημα άνω κοιλίας και θυρεοειδούς, με αιτιολογία κοιλιακό άλγος και βρογχοκήλη. Μαστογραφία, με αιτιολογία μαστοπάθεια. Τρίπλεξ, με αιτιολογία ίλιγγο.
Ο ίδιος γιατρός, χρέωσε για άλλον ασθενή και σε μία ημέρα τα εξής:
Τρίπλεξ αρτηριών και φλεβών κάτω άκρων. Τρίπλεξ καρωτίδων. Υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας και θυρεοειδούς.
Χρέωσε, επίσης, 34 εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων και ακτινογραφία θώρακος.
Η διάγνωση που έκανε στον ίδιο ασθενή ήταν δύσπνοια, διαβήτης, οιδήματα κάτω άκρων, διαλείπουσα χωλότητα, ίλιγγοι, κοιλιακό άλγος, υποθυρεοειδισμός, αναιμία, καλοήθης υπερπλασία του προστάτη!

Το πρώτο εξάμηνο του 2013, ο γιατρός αυτός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με 150.000 ευρώ.

Πνευμονολόγος

Πνευμονολόγος στη Θεσσαλία, ζήτησε “πακέτο” λεπτομερούς λειτουργικού ελέγχου αναπνευστικού σε έναν ασθενή με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια στις 5 και τις 19 Φεβρουαρίου, στις 19 Μαρτίου, στις 23 Απριλίου, στις 30 Μαΐου και στις 30 Ιουλίου!
Σε άλλον ασθενή με βρογχίτιδα, ζήτησε το ίδιο “πακέτο” την 1η και την 8η Φεβρουαρίου, στις 8 Μαρτίου και στις 13 Μαΐου.
Ο συγκεκριμένος γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με 91.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Οφθαλμίατρος

Οφθαλμίατρος από την Πελοπόννησο ζήτησε “πακέτο” οφθαλμολογικού ελέγχου για έναν ασθενή με γλαύκωμα στις 21 Ιανουαρίου, στις 25 Φεβρουαρίου, στις 26 Μαρτίου, στις 17 Απριλίου, την 1η Μαΐου, στις 10 Ιουνίου, στις 5 Αυγούστου και στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογα “πακέτα” ζήτησε και από άλλους ασθενείς, χρεώνοντας τον ΕΟΠΥΥ με 43.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Καρδιολόγος

Καρδιολόγος στη Μακεδονία, ζήτησε από ένα 11χρονο παιδί με συστολικό φύσημα και σε μία μόνο ημέρα τρίπλεξ καρδιάς, τρίπλεξ αορτής, ραδιοηλεκτροκαρδιογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα προ δοκιμασίας κοπώσεως!
Σχολιάζοντας τα παραπάνω περιστατικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η παραβατικότητα άνθισε τα προηγούμενα χρόνια, διότι το πλαίσιο ελέγχου ήταν ανεπαρκές.
Τα χρήματα – είπε – που δαπανώνται σε μη αναγκαίες ιατρικές πράξεις, είναι χρήματα που αποστερείται ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ από πραγματικές ανάγκες.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

4 σχόλια:

  1. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ[ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΤΛΠ]....ΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ....ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΛΑΘΗ-ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛΠ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γελοίο το γεγονός ότι για κοινωνική κατανάλωση κάθε είδους και προς τέρψιν του αδηφάγου κοινού να αντιμετωπίζεται η ιατρική πράξη με όρους λαϊκής αγοράς. Οποιος έχει προσπαθήσει να δώσει ένα σοβαρό έλεγχο αναιμίας πχ θα έχει δει ότι οι 10 εξετάσεις που αναφέρει το δημοσίευμα είναι λίγες. Και φυσικά αν θες να γράψεις υπέρηχο κοιλιας γιατί διαπίστωσες πχ ηπατομεγαλία στην εξέταση, αυτό δε μπορείς να το δικαιολογήσεις στο πάνσοφο σύστημα, άρα αναγκαστικά πρέπει να γράψεις κοιλιαλγία.Ακόμα, αν η εν λόγω ασθενής είναι 43 ετών και δεν έχει κάνει μαστογραφία, πόσο λάθος είναι στην ίδια επίσκεψη να το γράψεις; Λυπάμαι που έχουμε πάει στο άλλο άκρο και αντιμετωπίζουμε τους γιατρούς και την ιατρική πράξη δίχως ίχνος σεβασμού. Γιατί ούτε όλοι είμαστε καραγκιόζηδες, ούτε όλοι τα φάγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ?Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚ ΑΠ ΤΟΥ...ΜΟΝΟ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λιγο δεν θα υπαρχουν ομως γιατροι στην Ελλαδα παρα μονο οι συνταξιουχοι γιατι το Ελληνικο κρατος δεν σεβεται καθολου τους ιατρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή