Επιτροπή Υγείας για τη Γυναίκα

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα γύρω από την Υγεία των γυναικών, αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ανακοίνωσε πως στο επόμενο διάστημα θα πάει στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα δημιουργηθεί η εθνική πολιτική στα ζητήματα της περιγεννητικής φροντίδα και του μητρικού θηλασμού.

«Χτίζουμε την πολιτική υιοθέτησης του μητρικού θηλασμού από τις νέες μητέρες, με τρόπο οργανωμένο, από την πολιτεία και δημιουργούμε ένα δίκτυο σταθμών θηλασμού, προκειμένου η πολιτεία να διευκολύνει τους νέους ανθρώπους στο να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και ταυτόχρονα να προάγει μια κουλτούρα, υπέρ του θηλασμού».
Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, στο πλαίσιο μιας διαρκούς ανάγκης για πρόληψη και ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό αποφασίστηκε να συσταθεί μια Επιτροπή, με τον τίτλο «Επιτροπή Υγείας για όλα τα στάδια ηλικίας της γυναίκας», η οποία θα έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση δράσεων και προγραμμάτων για την υγεία των γυναικών και την ενημέρωσή τους για τις διάφορες μορφές καρκίνου, με έμφαση στην πρόληψη.

«Αντικείμενο της είναι να αποτυπώνει το προφίλ υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας 365 ημέρες το χρόνο, κάτι το οποίο δεν είχαμε έως τώρα. Επίσης, η σύνταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των γυναικών στοχευμένα. Αυτό κρίνεται ως αναγκαίο διότι οι στατιστικές μας δείχνουν ότι, ενώ οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο όριο ηλικίας, στην πραγματικότητα αυτά τα χρόνια που ζουν δεν είναι απαλλαγμένα νοσημάτων. Στόχος είναι να καταστήσουμε, μέσω της πρόληψης, υγιή τον γυναικείο πληθυσμό σε όλα τα στάδια ηλικίας», ανέφερε σχετικά.

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ,ΒΙΤΡΙΝΑ,ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,ΔΗΘΕΝ,ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ...ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή