ΕΟΠΥΥ: Μη αποδεκτές οι συνταγές αναλωσίμων με εμπορική ονομασία

Συνταγές ιατρών με αναλώσιμο υλικό που φέρουν εμπορική ονομασία, δεν θα γίνονται δεκτές πλέον από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.
Όπως αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ, «Κατ'εφαρμογή του υπ'αρ.22551/18-6-14 εγγράφου του Οργανισμού,
... δεν γίνονται πλέον δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που αναγράφουν τις εμπορικές ονομασίες των αναλωσίμων υλικών ή κωδικούς αυτών, ούτε έντυπα γνωματεύσεων με λογότυπα εταιρειών.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν σχετικά με την αποζημίωση παραστατικών που περιλαμβάνουν γνωματεύσεις επί των οποίων αναγράφονται εμπορικές ονομασίες αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, επισημαίνεται ότι για όσες γνωματεύσεις φέρουν εμπορικές ονομασίες ειδών και οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1/7/14 (ανεξαρτήτως εάν έχουν κατατεθεί ή όχι στα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού),
η απόδοση δαπάνης θα γίνεται κανονικά, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού και η ισχύς του προαναφερθέντος υπ'αρ.22551/18-6-14 εγγράφου θα ξεκινά την 1η ημέρα του επόμενου μηνός (Ιούλιος 2014) από τον μήνα (Ιούνιος 2014) κατά τον οποίο εκδόθηκε η εν λόγω οδηγία».

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου