Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο “Ποτάμι”

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομοκών Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος, είναι ο νέος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας στο νεοσύστατο “Ποτάμι”.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο γνωστό στο χώρο της Υγείας, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλές δημόσιες θέσεις (σε κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων), ενώ τού έχουν ανατεθεί και μελέτες για την ανασυγκρότηση του συστήματος.
Ο κ. Λιαρόπουλος γεννήθηκε το 1944 στη Βυτίνα Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών (Hamilton College, USA, 1965), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά (Michigan State University, USA, 1971) και διδάκτωρ Οικονομικών Υγείας (Ph.D Economics), Michigan State University, USA, 1973).

Ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Νοσοκομειακού Συνδέσμου και συντακτικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών περιοδικών με αντικείμενο τα Οικονομικά της Υγείας και την Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Διατέλεσε εθνικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον ΟΟΣΑ για θέματα Υγείας, καθώς επίσης και μέλος άλλων διεθνών επιστημονικών οργανισμών (Cochrane Collaboration, International Hospital Federation - IHF, International Health Policy Forum – IHPF).
Την περίοδο 1976 – 1977, ήτα επιστημονικός συνεργάτης του υφυπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμβουλος

Από το 1977 έως το 1981, ήταν σύμβουλος του υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών και προϊστάμενος της ομάδας προγραμματισμού Υγείας στο υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Από το 1982 έως το 1984, ήταν εντεταλμένος σύμβουλος στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ενώ από το 1984 έως το 1987 ήταν υποδιοικητής του ΙΚΑ.
Τη διετία 1994 – 1995 ήταν μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ και από το 2001 έως το 2003 πρόεδρος του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) Αττικής.
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΕ.ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ...ΒΛΕΠΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΩΣΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή