Σχέδιο Νόμου για «Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών και λοιπές διατάξεις»

Το παρόν προσχέδιο νόμου αφορά στη θεσμοθέτηση των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών με ένα κοινό νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας τους και τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση.

Η οργάνωση των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών κατά τον ίδιο τρόπο επιβάλλεται από την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας γενικότερα αλλά και ειδικότερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει καταδείξει ότι η ύπαρξη πληθώρας επιστημονικών εταιριών δεν βοηθά στην προαγωγή των συμφερόντων του κάθε επιστημονικού κλάδου, οδηγεί σε διάσπαση συμφερόντων και δεν συντελεί στην ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου και στην προάσπιση των ουσιαστικών ζητημάτων που τους αφορούν. Ο κατακερματισμός αυτός οφείλει να αρθεί και να υπάρξει μία συνολική ρύθμιση και ένα ξεκάθαρο κοινό πλαίσιο θεσμικά κατοχυρωμένο. Παράλληλα, συγκεντρώνονται σε ένα ενιαίο κείμενο όλες οι ιατρικές ειδικότητες και ρυθμίζονται τα σχετικά με την έκδοση των νομοθετικών πράξεων, που απαιτούνται για την εξειδίκευση των γνωστικών αντικειμένων τους καθώς και των πάσης φύσεως λεπτομερειών αυτών.

2 σχόλια:

  1. Καλο ακουγεται αλλα ακομα 50 ευρω το χρονο δεν μας εφταναν των ιατρικων συλλογων οι συνδρομες που πανε στο βροντο. Αυτο τι σημαινει? 4. Στη σύνθεση του Δ.Σ συμμετέχουν υποχρεωτικά τουλάχιστον ένας ιατρός μέλος ΔΕΠ, ένας ιατρός που υπηρετεί σε μονάδα που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και ένας ιδιώτης ιατρός. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για την Εταιρεία της Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής.Ποτε πρεπει να γραφτουμε?Απο ποτε θα ισχυσει αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδοκρινολογία Διαβήτης Μεταβολισμός!!!!!! χαχαχα
    Ετσι..μην ακουμπίσει αλλος το διαβήτη!!!!
    Ρε δε ντρεπονται τα ρεντίκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή