Προς τιμολόγηση και άλλα 720 νέα φάρμακα προσεχώς

Πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το δελτίο τιμών φαρμάκων που αποφασίσθηκε τελικά χθες από την Επιτροπή Τιμών, ο ΕΟΦ προετοιμάζεται ήδη για το επόμενο δελτίο τιμών.
Ήδη ζήτησε από τις φαρμακευτικές να στείλουν στοιχεία για πρωτότυπα για τα οποία κατέθεσαν αιτήσεις ως τις 30 Σεπτεμβρίου και για τα γενόσημα που η αίτησή τους κατατέθηκε ως τις 15 Οκτωβρίου.
Τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν στον ΕΟΦ ως την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.
Ο ΕΟΦ τονίζει πως αν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη, τότε τα προϊόντα αυτά δεν θα τιμολογηθούν και θα αποσυρθούν από τους σχετικούς καταλόγους.

Τα νέα αυτά φάρμακα είναι περίπου 720 και σε αυτά περιλαμβάνονται 523 γενόσημα, 26 υβριδικά, 3 όμοια βιολογικά, 100 περίπου νέα ιδιοσκευάσματα από τα οποία τα 25 με νέες δραστικές ουσίες, ενώ τα υπόλοιπα θεωρούνται νέα προϊόντα που περιέχουν βελτιωμένες δραστικές, νέες μορφές κλπ.

Στο μεταξύ, καθώς από τη χθεσινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Τιμών ζήτησε επανέλεγχο των ενστάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί, οι φαρμακευτικές θα ξαναστείλουν ως τις 12 Νοεμβρίου τις ίδιες ενστάσεις για να επανεξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση το Νοέμβριο.
Δεν είναι γνωστό όμως αν σε εκείνη τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου θα συζητηθεί και η τιμολόγηση των 720 φαρμάκων, των οποίων τα στοιχεία πρέπει να κατατεθούν ως την ερχόμενη Παρασκευή.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου