ΕΟΠΥΥ: Χρεώσεις για τοκετούς σε άνδρες και ενηλίκους σε μονάδες νεογνών!

Το πόρισμα των πέντε ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στα νοσήλια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές το 2013, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας και οι 3 προκάτοχοί του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα 286 εκατομμύρια που απαίτησαν οι κλινικές να εισπράξουν, ποσό 41,4 εκατομμυρίων ευρώ υπερβαίνει τα όσα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να καλύψει.
Από αυτά, τα 5 εκατομμύρια ευρώ καταδεικνύου παραβατικές συμπεριφορές και αφορούν:
  • Τοκετούς και γυναικολογικές επεμβάσεις σε άντρες.
  • Ανδρολογικές θεραπείες σε γυναίκες.
  • Νοσηλεία ενηλίκων σε μονάδες νεογνών!
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι σχετικοί φάκελοι αποστέλλονται στον εισαγγελέα, ενώ προανήγγειλε επέκταση των ελέγχων σε προηγούμενα έτη και το 2014.
Ανακοίνωσε, δε, ότι διερευνάται το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου οι έλεγχοι των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών να επεκταθούν και στα δημόσια νοσοκομεία.

Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ευγενική πολιτική χειρονομία την ενέργεια του κ. Βορίδη να τον προσκαλέσει στην παρουσίαση των στοιχείων.
Εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι μια θετική ενέργεια συνεχίστηκε από 3 διαδοχικά υπουργούς Υγείας.

Λυκουρέντζος

Ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε με τη σειρά του τη χαρά του για το γεγονός ότι υπάρχει συνέχεια στο πλαίσιο της πολιτικής.
Εξήρε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και είπε ότι υπάρχει πρόοδος και σε άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Γεωργιάδης

‘’Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν ποια Ελλάδα θέλουμε’’, σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναγνώρισε ότι το έργο των ελέγχων ξεκίνησε επι υπουργίας Λοβέρδου, λέγοντας ότι επι των ημερών του ξεκίνησαν έλεγχοι ιδιωτικής εταιρείας στα οικονομικά του ΟΠΑΔ.

‘’Εάν οι σημερινές υπερβάσεις γίνονται σε μια περίοδο αυστηρών ελέγχων, σκεφτείτε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια’’, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.
Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ?ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ ?ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ...ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ?.ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή