Διοικητές ΕΣΥ και ΥΠΕ ενημερώνονται σήμερα για τον Έμπολα

Μία πρώτη γερή γεύση ενημέρωσης θα λάβουν σήμερα το πρωί στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και οι επικεφαλής των ΥΠΕ για τον ιό Έμπολα και την ετοιμότητα που θα πρέπει να έχουν οι υγειονομικές υπηρεσίες.
Στη συνάντηση -στην οποία θα προεδρεύει η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κυρία Χριστίνα Παπανικολάου- θα βρίσκονται ακόμη επικεφαλής Επιτροπών Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων από τα νοσοκομεία, στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητές Μικροβιολογίας και Λοιμωξιολογίας, αλλά και καθηγητές της ΕΣΔΥ.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το βασικό αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, αλλά η επικαιρότητα με τον Έμπολα είναι τόσο καταλυτική, που δεν αφήνει περιθώρια να μη γίνει ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα αυτό.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, επίσης, αναμένεται να γίνει και η πρώτη άσκηση ετοιμότητας στο Αμαλία Φλέμιγκ -το οποίο έχει επιλεγεί ως νοσοκομείο αναφοράς- χωρίς, όμως, την ανάλογη δημοσιότητα, καθώς οι επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ και του ΚΕΕΛΠΝΟ κρίνουν ότι η άσκηση αυτή πρέπει να γίνει ήσυχα και μακριά από τα βλέμματα των ΜΜΕ.

Χθες, ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, ζήτησε οικονομική και άλλη υλική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία πρόταση την οποία στήριξαν τόσο η Κύπρος όσο και η Ιταλία.
Το γεγονός ότι ο κ. Βορίδης, πάντως, ζητά υλική βοήθεια, ενισχύει τις πληροφορίες που λένε ότι η Ελλάδα, όσο και εάν εμφανίζεται έτοιμη, τελικά κάθε άλλο παρά προετοιμασμένη είναι επί της ουσίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, λείπουν βασικά είδη για την αντιμετώπιση του Έμπολα, όπως γάντια και στολές, που θα πρέπει να υπάρχουν, ανεξάρτητα εάν θα ενσκήψει ύποπτο ή μη κρούσμα.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου