Ιδιωτικές κλινικές: Απειλούν να... δώσουν τα κλειδιά στην κυβέρνηση!

«Κραυγή αγωνίας» εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, καθώς μέσα από επιστολή που αποστέλλουν -μεταξύ άλλων- σε πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως:
  • Ζητούν συνάντηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
  • Καταγγέλλουν πως ενώ οι ιδιωτικές κλινικές υπέστησαν παράνομες περικοπές (clawback και rebate) πάνω από 50% το 2013 με μέτρα που συνεχίζονται έως σήμερα, «ο δημόσιος τομέας καλά κρατεί».
  • Επισημαίνουν πως κανείς δεν ασχολείται με το σπάταλο δημόσιο τομέα που η εξοικονόμηση μόλις 500 εκατ. ευρώ από τα 8 δισ. που κοστίζει η λειτουργία του, θα «έσωζε» τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος καλύπτει σήμερα το 38% των κλινών σε νοσηλείες, το 70%-80% στις διαγνωστικές εξετάσεις και κυριαρχεί με 23 κέντρα αποκατάστασης έναντι του δημοσίου.
  • Τονίζουν πως αντιμετωπίζουν ένα εχθρικό κράτος που μόνο δικαιώματα έχει, αλλά καμία υποχρέωση. «Δεν είναι ικανό για τίποτε, ούτε για τα απλά. Σκεφτείτε ότι αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε εμείς την ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία για να ελέγξει τις υποβληθείσες δαπάνες μας. Φυσικά, εσείς κρατάτε για κάθε πληρωμή μας το 3,072% υπέρ ΟΓΑ, χαρτοσήμου και Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων για το εφάπαξ τους».
  • Ρωτούν «γιατί δεν έχετε εξοφλήσει ακόμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη από το 2006 έως και την 31η/12/2011. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν και πόσοι νόμοι πρέπει να γίνουν γι αυτό»;
  • Υποστηρίζουν πως «η πολιτική σας έχει οδηγήσει σε απόγνωση όχι μόνο τους επιχειρηματίες στο χώρο, αλλά και τους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται επί μήνες».
  • Και καταλήγουν: «Σας δίνουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων και αναλάβετε εσείς τη διαχείριση,διαφορετικά θα τις κλείσουμε όλες, όχι γιατί το επιθυμούμε, αλλά γιατί εσείς το αποφασίσατε μην πληρώνοντας τα δεδουλευμένα. Να θυμάστε κάτι απλό: Όταν κάποιος χρωστά για αυτά που έχει αγοράσει , δεν «κλέβει», δεν «κουρεύει», αλλά περιορίζει τον εαυτό του, τα δικά του έξοδα και πληρώνει σε αυτούς που χρωστά».
 Πηγές: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου