ΕΟΠΥΥ: Οι αλλαγές που προετοιμάζει για τους συμβεβλημένους γιατρούς

Μετά το πλαφόν στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις, ο ΕΟΠΥΥ προετοιμάζει σχέδιο ριζικών αλλαγών και για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Αφού έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους οι υπάρχουσες συμβάσεις, ο ΕΟΠΥΥ έχει μπροστά του 3,5 μήνες για την κατάρτιση του νέου προγραμματισμού για τους συμβεβλημένους γιατρούς.
Η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του συστήματος των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς προέκυψε από το γεγονός ότι σε 5 νομούς της χώρας ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει σύμβαση με κανένα γιατρό, γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους γιατρούς να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Με βάση τη μελέτη που έχει ήδη γίνει, ο ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται στην υπογραφή συμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν ήδη καταγραφεί σε κάθε νομό της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγεγραμμένες ανάγκες ανά ειδικότητα θα καθορίσουν τον αριθμό των γιατρών με τους οποίους θα συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των ιατρικών επισκέψεων των ασφαλισμένων του.
Με αυτό τον τρόπο, σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να
μειωθεί ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών και σε άλλες να αυξηθεί ή να υπάρξουν αυξομειώσεις στο όριο των 200 επισκέψεων το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Αυτονόητο για τον ΕΟΠΥΥ είναι ότι ο αριθμός των γιατρών που θα προσκληθούν να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και η κατανομή των επισκέψεων θα είναι σε άμεση συνάρτηση με τις δομές του ΠΕΔΥ.

7 σχόλια:

  1. Αυτονοητο ειναι να μεινουν εκτος ΕΟΠΥΥ και οι συνταξιουχοι, υπερηλικες, ανευ ειδικοτητας, στρατιωτικοι πρωην ΙΚΑ που κερδιζουν δικες και δεν ξερω τι αλλοι ιατροι αλλα δεν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω πως σε αυτούς τους 5 νομούς θα αποκτήσει συμβεβλημένους όμως! Όσο γνωρίζω κινδυνεύει να χάσει συμβεβλημένους και σε άλλες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 1000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ...ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ?...ΑΝ ΠΧ ΤΟ 2011 ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ..ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ..ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ,ΕΝΦΙΑ ΚΤΛΠ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ[ΙΑΤΡΟΙ-ΑΣΘΕΝΕΙΣ]Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ..ΒΕΒΑΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΠΤΟΕΙΤΑΙ .ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΕΤΣΙ?ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΤΙΧΗΜΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεδιον δοξης λαμπρον για τα βουλευτικα γραφεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΦΤΑ[ΔΑΝΕΙΚΑ] ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ[ΠΧ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακομα υπαρχουν και τα τρωνε και εις τους αιωνες των αιωνων .Ο Τσιπρας χρειαζεται ομως και το εχει ολο το παλιο καλο ΠΑΣΟΚ για να ανεβασει ποσοστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή