Σε δημόσια διαβούλευση για ενάμιση μήνα, το προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέχρι 15 Οκτωβρίου το προσχέδιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) προκειμένου να εκφραστούν «απόψεις- σχόλια-παρατηρήσεις που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, προς όφελος τόσο του Οργανισμού όσο και των ασφαλισμένων του», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση. 

Μεταξύ άλλων ο νέος Κανονισμός προβλέπει παροχή και αποζημίωση οδοντιατρικών υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν προληπτικές και θεραπευτικές δράσεις, ακόμη και προσθετικές αποκαταστάσεις. 

Προβλέπεται, επίσης, χρησιμοποίηση αποκλειστικής νοσηλεύτριας/τη μόνο σε κρατικά νοσοκομεία μέχρι οκτώ νύκτες ή μέχρι δώδεκα νύκτες σε ασθενείς με βαριά αναπηρία άνω του 80%. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η αποζημίωση δίδεται μετά από αιτιολογημένη γνωμάτευση του διευθυντή της κλινικής που νοσηλεύεται ο ασθενής, επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου. 
Η αποζημίωση ορίζεται σε 28 ευρώ για κάθε νύκτα τις καθημερινές και σε 35 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Αναφορικά με το «τεστ ΠΑΠ», για το οποίο ισχύουν κατευθυντήριες οδηγίες για συνταγογράφηση ανά τριετία, ο νέος Κανονισμός διατηρεί προηγούμενη απόφαση σύμφωνα με την οποία «παρέχεται, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, υποχρεωτικά και χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας 'τεστ ΠΑΠ' κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου