Καταργείται το αγροτικό για όσους γράφτηκαν στην Ιατρική έως το 2000

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου οι γιατροί που έχουν εγγραφεί στο πρώτο έτος Ιατρικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2000 – 2001.
Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, η οποία έχει ισχύ νόμου, καθώς δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου 2273, τεύχος δεύτερο).
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από τον περασμένο Ιούνιο, η οποία έγινε αποδεκτή από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας.
Το 2010, είχε υπάρξει ανάλογη ρύθμιση για όσους είχαν εγγραφεί στις Ιατρικές σχολές έως και το ακαδημαϊκό έτος 1998 – 1999.

Θητεία

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία με γιατρούς, οι οποίοι θα υπηρετούν με θητεία.
Με πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ζητούνται 2.707 γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, προκειμένου να καλύψουν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
ΠΗΓΗ: Iatronet Δ.Κ.

5 σχόλια:

  1. ETOIMAZOYN TO ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ...ΠΟΝΗΡΑ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ...ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβως δεν θα προλαβουν?Αυτα που εχει υπογραψει η χωρα και θα συνεχισει και οποιος ερθει?Μερικοι ειναι ολο ανεκδοτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ 20%..ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ,ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατι σαν το λεφτα υπαρχουν δηλαδη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΑΝΟ -ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΚΤΛΠ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΥΣΙΑ ΣΤΙΚΑ ΚΤΛΠ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ..ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή