Ακέφαλο το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας. Το ΣτΕ απέρριψε απόφαση του Μ. Βορίδη για αλλαγή ηγεσίας στο ΣΕΥΠ

Η απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη να αλλάξει «αρχηγό» στους ράμπο της υγείας, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατεάις, στο οποίο είχε προσφύγει ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΠ Μιχάλης Σαμπατακάκης.
Ο υπουργός Υγείας, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στις 16 Ιουλίου, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία τα καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Υγείας αναλαμβάνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας και Διευθυντής Φαρμάκων κ. Σταύρος Ευαγγελάτος
Ο υπουργός τοποθέτησε με υπουργική απόφαση ως επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ τον κ. Ευαγγελάτο, όμως ο κ. Σαμπατακάκης είχε εκλεγεί από υπηρεσιακό συμβούλιο.
Ο Γενικός Επιθεωρητής επιλέγεται από το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που επιλέγει τους Γενικούς Διευθυντές στο δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, ύστερα από δημόσια πρόσκληση- προκήρυξη για υποβολή υποψηφιοτήτων, και όχι με Υπουργικές αποφάσεις.

Ο κ. Μ. Σαμπατακάκης (φωτό) βρισκόταν στο τιμόνι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας από το 2005 και η θητεία του είχε λήξει το 2012 αλλά είχε ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο, διάστημα το οποίο παρήλθε.
σαμπατακακης
Το νομικό πλαίσιο για τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ άλλαξε όταν ήταν υπουργός ο
 Άδωνις Γεωργιάδης σύμφωνα με το οποίο ο Επιθεωρητής αναδεικνύεται μέσα από το Σώμα και πρέπει να έχει συγκεκριμένα προσόντα, όπως πτυχίο ΑΕΙ συναφές με τον χώρο της υγείας (ο κ. Μ. Σαμπατακάκης σπούδασε Χημικός Μηχανικός και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ως Υγιεινολόγος Μηχανικός , ενώ ο κ. Σ. Ευαγγελάτος είναι φαρμακοποιός).
Ο κ. Μ. Σαμπατακάκης, έκανε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κέρδισε, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την απόφαση του κ. Μ. Βορίδη.
Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να βρεθεί λύση, το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας είναι ακέφαλο, οι έλεγχοι έχουν ατονίσει και στο υπ. Υγείας επικρατεί αναστάτωση γύρω από το θέμα αυτό.


2 σχόλια:

  1. Πως την εχουν δει οι πολιτικοι, υπερ ανω των νομων και των δικαστικων αποφασεων και αφηνουν ενα ελεγκτικο μηχανισμο ακεφαλο. Τι αλλο θα δουμε ακομη;;; βαλανε δηλ με Το ετσι θελω ενα φαρμακοποιο ; κατι μου βρομαει εδω.. τα εκανε πλακακια με τους φαρμακοβιομηχανου;; ..... ; ;; .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφια αυτος ο Ευαγγελατος στο νομο...και μετα λενε για αξιοκρατια χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή