Μπλοκάρουν την αξιολόγησή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

«Μπλοκάρουν» την αξιολόγησή τους οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Μέχρι σήμερα 20.000 Υγειονομικοί Υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων έχουν υπογράψει την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Εκτιμάται μάλιστα έως τέλους του μήνα αναμένονται υπογραφές από το σύνολο των εργαζομένων στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ για την Τετάρτη 18 Ιουνίου η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία με την συμμετοχή και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «στα πλαίσια των δεσμεύσεων που ανέλαβε με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2015 - 2018, προωθεί τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας». Όπως υποστηρίζουν, οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται χρόνο με το χρόνο.

Αναφορικά με τις προσλήψεις η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «κανείς νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε «ποδιά» τα τέσσερα τελευταία έτη σε Νοσοκομείο, παρ’ ότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 Υγειονομικοί με συνταξιοδότηση. Εφέτος αναμένονται πάνω από 5.000 νέες συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας των προωθούμενων δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα».

Παράλληλα η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «μετά την φύλαξη, τις δευτερογενείς διακομιδές και τις μεταφορές των Νοσοκομείων, ετοιμάζεται η εστίαση και το σύνολο των εναπομεινάντων υπηρεσιών (δηλώσεις αρμόδιων υπουργών). Η ΕΠΥ προκήρυξε διαγωνισμό για την εκχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων». Μνημονιακοί Νόμοι προβλέπουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε όλες τις ειδικότητες (προσλήψεις με μπλοκάκια). 

Σχετικά με το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης, η ΠΟΕΔΗΝ επικαλούμενη ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού υποστηρίζει ότι δημιουργεί «τη νέα δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων - Απολύσεων στο Δημόσιο». Επίσης, αξιολογητές για τους υπαλλήλους -τονίζει- είναι οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων (εισήγηση Προϊστάμενου Τμήματος και αξιολόγηση από τον Διευθυντή της υπερκείμενης οργανικής μονάδας) και για τους Προϊσταμένους, οι Διοικητές των Νοσοκομείων κατόπιν εισήγησης των Διευθυντών.

«Επιχειρείται η κομματική χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης, επειδή οι σημερινοί προϊστάμενοι σχεδόν στο σύνολό τους εκτελούν καθήκοντα με ανάθεση από τους Διοικητές και είναι ευάλωτοι σε κομματικές - πολιτικές πιέσεις. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη διαβούλευση Νομοσχέδιο στο οποίο καθιερώνεται η προφορική Συνέντευξη που εξασφαλίζει μόρια σε ποσοστό 50% έως 70% των συνολικών μορίων, για την επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Διενεργείται από Επιτροπή Συνεντεύξεων η οποία ορίζεται από τον Υπουργό με τη συμμετοχή στην επιτροπή ιδιώτη εμπειρογνώμονα!!! Ο επιμερισμός των ποσοστών γίνεται από τους Διοικητές των Νοσοκομείων έως τέλος Ιουνίου. Πως οι Διοικητές και οι Διευθυντές των υπηρεσιών των Νοσοκομείων θα χαρακτηρίσουν τουλάχιστον το 15% του προσωπικού ως ανεπαρκές, όταν με την δική τους υπογραφή εκτελούν υπεύθυνες υποστηρικτικές εργασίες και νοσηλευτική φροντίδα;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου