Στο στόχαστρο ελεγκτών οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έρχονται οι «ράμπο» υγείας για τον έλεγχο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών! Μάλιστα οι ελεγκτές καλούνται να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις πράξεις και συνταγογραφήσεις που έκαναν οι συμβεβλημένοι γιατροί στο διάστημα 2 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 5 Ιουνίου, οπότε και φαίνεται να χτύπησε «κόκκινο» η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για παροχές στους ασφαλισμένους του.

Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία ηλεκτρονικών υποβολών-καταχωρήσεων καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία των ιατρών και των ΑΜΚΑ που καταχωρήθηκαν ως επισκέψεις στο υπό έλεγχο διάστημα ενώ θα πρέπει να καταθέσουν Πόρισμα εντός μίας εβδομάδας!

Στην σχετική απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, προβλέπεται η «σύσταση Ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου Ιατρών του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον έλεγχο Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, ως προς την τήρηση ή μη των συμβατικών τους υποχρεώσεων και για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι εξαντλούν το μηνιαίο πλαφόν των 200 επισκέψεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ εντός των πρώτων ημερών μηνός Ιουνίου 2014».
Προκειμένου το κλιμάκιο ελέγχου να διευκολυνθεί στη διενέργεια του ελέγχου (για την πραγματοποίηση ή μη των επισκέψεων που δηλώθηκαν) θα παρασχεθούν στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία περιλαμβάνουν εκτός των στοιχείων δικαιούχων, τον αριθμό συνταγών και παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις, που εκδόθηκαν από τους συγκεκριμένους Ιατρούς για τη χρονική περίοδο που εξετάζεται.

Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει κατά της εργάσιμες ημέρες και ώρες και θα είναι μη αμειβόμενη ενώ η συμμετοχή των μελών είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ[ΑΦΗΣΕ ΕΡΓΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ]ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ[ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ]....ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ, ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου