Τα ανοικτά μέτωπα του Υπουργείου Υγείας

Γράφει:   (Virus.com.gr) 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί παρελθόν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως επέδειξε μικρή κινητικότητα. Αντιθέτως, έως την τελευταία στιγμή τακτοποιούσε εκκρεμότητες και λάμβανε αποφάσεις. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο Μάκης Βορίδης, δεν έχει μπροστά του δύσκολο έργο.

Στον ένα χρόνο της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδείχθηκε «παραγωγικός» και στην πορεία κατάφερε να βρεθεί «στα μαχαίρια» με διάφορους κλάδους, ακόμη και εκείνους που παραδοσιακά τάσσονται στις τάξεις της ΝΔ, όπως οι γιατροί, αλλά κυρίως οι Φαρμακοποιοί. Άλλωστε, ο κ. Βορίδης, από την πρώτη μέρα, θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με τον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών, που προειδοποιούν με επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Ο Μάκης Βορίδης, λοιπόν, πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να αναλάβει από το ακριβές σημείο που τ’ αφήνει φίλος του Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει και της άφιξης της Τρόικας στα μέσα του Ιούλη. Μαζί με το νέο αναπληρωτή Υπουργό, Λ. Γρηγοράκο, που λογικά θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του κ. Μπέζα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον πονοκέφαλο των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ. 
Η νέα επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών μας αναμένεται να ξαναφουντώσει την κόντρα της κυβέρνησης με τους φαρμακοποιούς, αφού η τρόικα επιμένει στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους, από το 19% στο 15%. «Εγώ δεν πρόκειται να υπογράψω μείωση του ποσοστού κέρδους σας», είχε ξεκαθαρίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Βέβαια, τώρα το βάρος της υπογραφής πέφτει στο διάδοχο του. 

Η δημιουργία του ΠΕΔΥ, ενός ενιαίου και καθολικού συστήματος ΠΦΥ, χαρακτηρίζει την περίοδο που ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο τιμόνι του Υπουργείου. Το ΠΕΔΥ «γεννήθηκε», αλλά ακόμα είναι στη φάση της «ανάπτυξης», με αρκετές δυσλειτουργίες να το ταλανίζουν, κυρίως στο κομμάτι της ανεπαρκούς στελέχωσης και των προβλημάτων στην εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων στις Μονάδες του ΠΕΔΥ, στην περιφέρεια. 

Η κινητικότητα του απερχόμενου Υπουργού Υγείας, πάντως, το τελευταίο διάστημα είχε δώσει την αίσθηση πως τακτοποιούσε εκκρεμότητες. Κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο, που ρυθμίζει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, από τις μεταμοσχεύσεις και την ψυχική υγεία, ως προϋποθέσεις άσκησης επαγγελμάτων και φυσικά τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ θεσμός που δέχεται έντονη κριτική από εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Όλα αυτά σε συνάρτηση με τις σοβαρές ελλείψεις, σε προσωπικό και υλικά, που συνεχίζουν να πλήττουν τα νοσοκομεία. 

Μόλις την Παρασκευή, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Μπέζας ανακοίνωσαν 4 αποφάσεις τους, μεταξύ αυτών η ενεργοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης σχεδόν 2 χιλιάδων εργαζομένων στην Υγεία, αλλά και ο προσδιορισμός των ορίων του πλαφόν. 

Ένα ζητούμενο, όμως, φαίνεται πως έμεινε στον πάγο, αφήνοντας την ευθύνη εκκίνησης του στο νέο Υπουργό Υγείας, αυτό της δωρεάν νοσηλείας των ανασφαλίστων, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και για την πλήρη φαρμακευτική κάλυψη τους. 

Όσο για τις κυρίες, η Ζέττα Μακρή παραδίδει μάλλον στην Κατερίνα Παπακώστα ανοικτό το θέμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, αλλά και της επιβολής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, για την οποία είχε προαναγγείλει αυστηροποίηση των ελέγχων, από Σεπτέμβρη.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΗΚΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 90....ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΑΜΥΝΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ.. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΕΙ ΗΔΗ ΜΕ 4-0...ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχετε καταλαβει οτι οποιος και να ερθει τα ιδια θα κανει....Η χωρα δεν αλλαζει με τιποτα σημερα ζητησα ενημερωτικο απο την εφορια δεν δινουν λεει διοτι αλλαξε ο γενικος γραμματεας και δεν υπαρχει καποιος να υπογραψει .Ετσι θα παει η χωρα μπροστα ετσι θα ερθουν επενδυσεις?Μας εχουν μαθει οτι δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις ολους αυτους τους χαραμοφαηδες...καλα να παθουμε ομως οταν βγαζουμε Ζαγορακη στην Ευρωβουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ..ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ...ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή