Τι προβλέπει η έκθεση της τρόικας για φάρμακα και νοσοκομεία

Την τήρηση μιας σειρά δεσμεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα μας μέσω των μνημονίων, επισημαίνει στην έκθεσή της η τρόικα.
Η έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, περιλαμβάνει μία σειρά αναφορών στον τομέα της Υγείας, οι οποίες καθιστούν “καυτό” το επόμενο διάστημα.

Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Ολοκλήρωση κλινικού ελέγχου σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα έως το τέλος του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Εάν δεν υπάρξει μείωση στις τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) έως το τέλος Ιουνίου, θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των τιμών.

Επανεξέταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, καθώς και των πληθυσμιακών και χωροταξικών περιορισμών. Θα υπάρξουν αλλαγές έως το τέλος του έτους, με βάση τα όσα ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εκδίδεται θετική λίστα συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως τον Ιούλιο.
Μέσα στον Ιούνιο, εφαρμόζονται θεραπευτικές οδηγίες ανά πάθηση, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Η χρήση γενοσήμων πρέπει να φτάσει στο 60% έως το τέλος του έτους.
Έως το τέλος του 2014, θα εφαρμοστεί στα νοσοκομεία λογιστικό σύστημα με γραμμικό κώδικα (bar code) για τα φαρμακευτικά και τα ιατρικά υλικά.

Εντός Ιουνίου, θα ιδρυθεί Ινστιτούτο Κεντρικών Ενοποιημένων Νοσηλίων (DRGs), ενώ το σύστημα θα εφαρμοστεί πολιτικά σε νοσοκομεία το 2015, το οποίο θα συμπληρώνει τα ισχύοντα κεντρικά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ).

ΠΗΓΗ: Iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου