Τι θα γίνει με τις επιστροφές χρημάτων στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ελπίδες ότι θα πάρουν επιστροφές χρημάτων, όπως συνέβη με τους ένστολους, διατηρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, οι προσφυγές τους στη δικαιοσύνη εκκρεμούν, ενώ οι κρίσιμες αποφάσεις που αναμένονται με το νέο δικαστικό έτος μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.
Οι νομικοί χαρακτηρίζουν ως περιορισμένης εμβέλειας τη πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαίωσε του ένστολους, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές που υπέστησαν στο πλαίσιο εφαρμογής μνημονιακών διατάξεων.
Σύμφωνα με τους νομικούς, δεν είναι εκ προοιμίου κερδισμένες όλες οι κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων.
Το ορόσημο για την προσέγγιση και την επίλυση του θέματος είναι το ίδιο το Σύνταγμα. Κάθε υπόθεση εξετάζεται και κρίνεται ξεχωριστά. Ειδικότερα:

Πανεπιστημιακοί

Έπαιρναν 1.538 ευρώ, παίρνουν 1.459 ευρώ. Οι διεκδικήσεις τους για επάνοδο στις προ του Αυγούστου 2012 αποδοχές τους δεν έχουν κριθεί ακόμη από τη Δικαιοσύνη.

Διπλωμάτες

Έπαιρναν 1.564 ευρώ, παίρνουν 1.410 ευρώ. Απόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί. Το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους στηρίζεται στο ότι ανήκουν στον "σκληρό πυρήνα" του Δημοσίου

Γιατροί

Έπαιρναν 1.759 ευρώ, παίρνουν 1.513 ευρώ. Οι γιατροί του ΕΣΥ αναμένουν και εκείνοι την απόφαση της δικαιοσύνης.

Δικαστικοί

Έπαιρναν 2.067 ευρώ, παίρνουν 1.778 ευρώ. Η Ένωση Εισαγγελέων ελπίζει και "στην ικανοποίηση των επίκαιρων εκκρεμών θεσμικών ζητημάτων των λειτουργών της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου