Επιστολή προς τον Προεδρο του ΕΟΠΥΥ από την Π.Ε.Ι.Κ

17-6-2014
Προς 
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κύριο Δημήτρη Κοντό Αριθμ. Πρωτ. 251
Ενταύθα Αθήνα, 17-6-2014

ΘΕΜΑ:Παύση καταβολής προκαταβολών νοσηλίων 

Κύριε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε έχουν περάσει περισσότερες από 35 ημέρες από την τελευταία καταβολή προκαταβολής νοσηλίων μηνός Φεβρουαρίου 2014.

Όμως, μέχρι σήμερα, δεν έχετε δώσει εντολή στην Οικονομική Υπηρεσία για οριστικοποίηση των νοσηλίων του Μαρτίου 2014 με συνέπεια και αν ακόμη σήμερα δώσετε εντολή, επειδή η όλη διαδικασία διαρκεί περισσότερο από 15 ημέρες, δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή μας το νωρίτερο πριν τις αρχές Ιουλίου 2014.

Επειδή το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών είναι οξύτατο εξαιτίας και μόνον της Κυβερνητικής Πολιτικής και της πολιτικής όλων των Διοικήσεων, μέχρι σήμερα, του Οργανισμού, παρακαλούμε, πριν οδηγηθούμε σε οδυνηρές για τον κλάδο καταστάσεις και αναγκαστούμε, αποκλειστικά και μόνον για την σωτηρία μας, να προβούμε σε ενέργειες που θα ταλαιπωρήσουν τους ασθενείς, οι οποίοι είναι άμοιροι ευθυνών, όπως δώσετε άμεσα εντολή για οριστικοποίηση των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2014, ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή μας στις αρχές Ιουλίου.


Μην αγνοείτε ότι το Α΄εξάμηνο του φετινού έτους έχετε πληρώσει νοσήλια μόνο ΔΥΟ μηνών με συνέπεια την διακοπή λειτουργίας επτά Κλινικών και την επικείμενη διακοπή δεκάδων, χωρίς καμία δόση υπερβολής, Κλινικών, Γενικών, Ειδικών και Ψυχιατρικών.

Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε το πρόβλημα και θα δώσετε έως την προσεχή Παρασκευή εντολή οριστικοποίησης ΔΥΟ μηνών, αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι να περισώσουμε τις επιχειρήσεις αλλά και την αξιοπρέπεια μας με οποιοδήποτε νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο αντίδρασης.

Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών
Γρηγόρης Σαραφιανος
Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου