Βορίδης - ΕΙΝΑΠ: Όχι στις απολύσεις ναι στην αξιολόγηση

Ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι στις απολύσεις, είπε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης στην συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ.
Η αξιολόγηση θα γίνει καθώς είναι μνημονιακή μας υποχρέωση και θα γίνει προκειμένου να βελτιωθούν οι υπάλληλοι, τόνισε ο κ. Βορίδης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν απολύσεις. «Δεν έχω ατζέντα απολύσεων για την υγεία», τόνισε με έμφαση ο υπουργός Υγείας.
Ο υπουργός, σημείωσε ακόμη, ότι τάσσεται υπέρ της διαβάθμισης του μισθού, ανάλογα με την απόδοση του υπαλλήλου.

Αναφορικά με τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ζήτημα το οποίο απασχολεί εντονότατα τους γιατρούς, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τις εισφορές, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός πληρώνει. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνει οικονομία και να βάλουν πλάτη και οι γιατροί, σύστησε.
Για τις εφημερίες, τόνισε ότι όσον αφορά το γραφειοκρατικό ζήτημα, θα το λύσει ο ίδιος, ενώ το οικονομικό θα το προωθήσει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.
Επίσης, οι γιατροί ζήτησαν να επανέλθει το ειδικό μισθολόγιο πριν από τον Αύγουστο του 2012 και στο σημείο αυτό, ο κ. Βορίδης τους προέτρεψε να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Όσον αφορά ο θέμα του ωραρίου των γιατρών, ο υπουργός δεσμεύθηκε να το μελετήσει, προσθέτοντας, ότι το ζήτημα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
Τέλος, αναφορικά με τους γιατρούς 5ετούς θητείας- όπου σημειωτέον ο πρώην υπουργός Υγείας είχε δώσει παράταση για ένα χρόνο- ο νυν υπουργός Υγείας, ανέφερε στους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ, ότι έχει στείλει σχετική τροπολογία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου