'Ένας στους δύο γιατρούς αρνήθηκε να υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

“Όχι” στη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, είπαν οι μισοί από τους γιατρούς που είχαν σχέση εργασίας με τον Οργανισμό και επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
Στους γιατρούς αυτούς, δόθηκε η δυνατότητα να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν την Τρίτη προκύπτει ότι από τους 3.000 δικαιούχους, οι 1.528 ιατροί υπέβαλλαν αίτηση για να συμβληθούν με τον Οργανισμό.
Οι ιατροί αυτοί έχουν πλέον την δυνατότητα 200 επισκέψεων τον μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού αγγίζει πλέον τις 6.500.
Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τους ιατρούς του ΠΕΔΥ, που ανέρχονται στις 5.000, εκτιμάται ότι διασφαλίζεται πλήρως η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. 

Ερωτήματα

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά ερωτήματα σχετικά με την επάρκεια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι δομές του ΠΕΔΥ καλύπτουν ασφαλισμένους από το σύνολο των Ταμείων, καθώς και ανασφάλιστους.

Επιπλέον Πληροφορίες

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ[ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ]Η ΩΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΗ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...ΑΦΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Η ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ....ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή