Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπ. Υγείας

22
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.30 η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.
Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας ευχαρίστησε στο λόγο του τον Αντώνη Μπέζα και τη Ζέττα Μακρή.
«Αν έγιναν λάθη που σίγουρα έγιναν και αν υπήρξαν υπερβολές που σίγουρα υπήρξαν τότε αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης πριν δηλώσει βέβαιος ότι ο νέος αντικαταστάτης του «θα συνεχίσει την οδό των μεταρρυθμίσεων και του εξορθολογισμού των δαπανών του κράτους προς όφελος των ασφαλισμένων και φορολογουμένων».
Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν, τονίζοντας τη δημιουργία του ΠΕΔΥ και την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στα νοσοκομεία.
Έσπευσε, ωστόσο, να υπενθυμίσει ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων, ώστε να αποδειχτεί στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν λοιδορηθεί τόσο πολύ, γίνονται για το καλό των πολιτών και όχι των ξένων.
Κλείνοντας, μάλιστα, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν το νέο υπουργό.

Παίρνοντας με τη σειρά του το λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ανέφερε ότι το να παραλαμβάνεις ένα υπουργείο από φίλο είναι μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή.
«Είμαστε με το βλέμμα στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν» τόνισε.
Όσον αφορά στους γραμματείς του υπουργείου, τον κ. Καλλίρη και την κ. Παπανικολάου, ανέφερε ότι παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε με χιούμορ «εγώ δεν τουιτάρω, όταν κάνω διοικητική πράξη θα σας ενημερώνω συνολικά».
«Η Υγεία θα φέρει στο μέλλον το αποτύπωμα του Άδωνι Γεωργιάδη» τόνισε, ενώ κλείνοντας επανέλαβε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το έργο του.
«είμαστε με το βλέμμα στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου