Aτομικό δελτίο υγείας μαθητή: Τι ζητούν οι γιατροί για την εγγραφή στο σχολείο

Την τροποποίηση της Κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει την καθιέρωση του ατομικού δελτίου υγείας μαθητή για την εγγραφή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και την α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ), όπως προβλέπεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησης αυτών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε. και Δ.Ε.).
Ο ΙΣΑ σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνει ότι συνέπεια της απόφασης αυτής είναι να μην απαιτείται πλέον πιστοποιητικό υγείας από ιατρό καρδιολόγο και οφθαλμίατρο, ως δικαιολογητικό εγγραφής των μαθητών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει την αναγκαιότητα και τον σπουδαίο ρόλο της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης μαθητών πριν την εγγραφή τους στο σχολείο, διότι κυρίως συντελεί στην διαφύλαξη της υγείας τους και την προφύλαξη τους σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, το οποίο οι γονείς ενδεχομένως να αγνοούσαν μέχρι τότε.
«Επειδή πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα που συνδέεται με την υγεία ανήλικων παιδιών, παρακαλούμε για την επανεξέταση και τροποποίηση της εν λόγω Κ.Υ.Α, στο τμήμα που αφορά την κατάργηση της καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης», καταλήγει στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.


3 σχόλια:

  1. Να μπουν καποια πραγματα σε ταξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΑΣ ΠΧ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ -ΔΙΑΤΑΤΙΚΗ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ[ΣΙΩΠΗΛΕΣ]----ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΜΒΛΥΩΠΙΑ[ΟΔΗΓΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΣΕ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΜΑΤΙ]--WPW [1/1000 ΣΟΒΑΡΟ-ΥΠΟΥΛΟ]--ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ]--ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΑΞΗ..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ . Ο ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ..ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή