16 06 2014 Αίτημα Ακρόασης με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη

Αθήνα, 16/06/2014
Αρ. Πρωτ. : 17 
 Προς
Υπουργό Υγείας
κ. Μ. Βορίδη
Αίτημα Ακρόασης 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   Επειδή ο χρόνος τρέχει αμείλικτα και οι εκκρεμότητες που αφορούν την Π.Φ.Υ. είναι πολλές, μεγάλες και δυσεπίλυτες, ορισμένες δε εξ’ αυτών εάν δεν επιλυθούν άμεσα μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα, είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε άμεσα για να δρομολογήσουμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα βγάλουν την παροχή υπηρεσιών Π.Φ.Υ. προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δηλαδή ασφαλισμένους και παρόχους, από τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί από λανθασμένους χειρισμούς και αποφάσεις.

    Επανερχόμεθα λοιπόν στο αίτημα για άμεση ακρόαση και σας αναφέρουμε υπό τύπον υπομνήματος τα θέματα στα οποία πρέπει το συντομότερο δυνατόν να καταλήξουμε.
   Θέματα :

      α) Αλλαγή εφαρμογής του μέτρου της αυτόματης επιστροφής δαπανών (claw back) για το τρέχον έτος (2014) και τρόποι αντιμετώπισης της προκλητής ζήτησης.
      β) Σταθερές πληρωμές της προκαταβολής των τρεχουσών οφειλών έτους 2014 για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ.
     γ) Συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση εγκυκλίου η οποία θα καλύπτει τα πιστωτικά σημειώματα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αφορούν την αυτόματη επιστροφή δαπανών (claw back) της προηγούμενης χρονιάς (2013).
     δ) Υπογραφή νέας σύμβασης των παρόχων Π.Φ.Υ. με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω λήξης ισχύος της δεύτερης παράτασης στο τέλος τρέχοντος μηνός ( Ιουνίου ).

    ε) Αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Π.Φ.Υ. για το τρέχον έτος (2014), λόγω υπολειτουργίας ή και απουσίας λειτουργίας του εργαστηριακού τομέα του Π.Ε.Δ.Υ. τουλάχιστον όσον αφορά το α’ εξάμηνο.
Μετά τιμής
         Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας                      Ιωάννης Καραμηνάς
Ιατρός Ακτινολόγος                              Βιοχημικός

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα σταματήστε να κάνετε εξετάσεις από μόνοι σας (μικροβιολόγοι) και μετά να στέλνετε τον κόσμο να τις γράψει.
    Μετά να μάθετε να συνταγογραφείτε τα σκιαγραφικά σας μόνοι σας (Ακτινολόγοι) και όχι να τα στέλνεται στους άλλλους.
    Τότε να ζητάτε πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή