Τις πρώτες οδηγίες για αναγραφή διαγνωστικών εξετάσεων παρέδωσε ο ΠΙΣ στον Υφυπουργό Υγείας

Τις πρώτες οδηγίες αναγραφής διαγνωστικών εξετάσεων παρέδωσε στον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) την Παρασκευή.

Οι οδηγίες αφορούν σε δέκα (10) κλινικές ειδικότητες και οι οποίες θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ειδικότητες, Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας, Ψυχιατρικής, Διαβητολογίας, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Νευρολογίας, Ρευματολογίας, Αγγειοχειρουργικής, Νεφρολογίας και Ενδοκρινολογίας.

Οι οδηγίες αυτές σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία του ΠΙΣ και για την ολοκλήρωσή τους συνεργάστηκαν από κοινού οι επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών και οι αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες ανά κλινική ειδικότητα.

«Η επιστημονική αυτή παρέμβαση έρχεται να διασφαλίσει τόσο τους ασθενείς – πολίτες όσο και τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας – ιατρούς, υιοθετώντας τεκμηριωμένες διεθνείς πρακτικές. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αφού το σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ εφεξής, θα εναρμονιστεί με τις συγκεκριμένες αυτές οδηγίες.» επισημαίνει το Υπουργείο.


Σχετικά με ην παρακολούθηση και εφαρμογή των οδηγιών αναγραφής των διαγνωστικών εξετάσεων θα οριστεί άμεσα επιτροπή που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του ΠΙΣ και του ΕΟΠΥΥ, για να διασφαλιστεί η επικαιροποίηση - προσαρμογή τους σε κάθε νεότερο επιστημονικό δεδομένο

2 σχόλια:

  1. Γιατί έχει ο ΠΙΣ αντιπροσώπους για όλες τις ειδικότητες?Αμφιβάλλω,εκτός αν η ειδικότητα που ξέρουμε ότι γράφει μαγνητική τουρκικού εφιππίου γράφει και μαγνητική εγκεφάλου και έχει άποψη,γιατί αυτό γίνεται σε ουκ ολίγες περιπτώσεις (προς τον αντιπρόεδρο απευθύνεται).Να δώσουν κατευθυντήριες και στους γενικούς ιατρούς παρακαλώ μια και πληρώνουμε τον ΠΙΣ τα 20 ευρωπουλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δωθουν σε ολες τις ειδικοτητες .Εγω δεν βλεπω ορθοπεδικους εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή