Κινητοποιήσεις γιατρών στον ορίζοντα

Αμετάκλητο «όχι» έλαβαν οι Γιατροί από το Υπουργείο Υγείας γύρω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στην επιβολή rebate και clawback, καθώς και της πληρωμής των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών. Τέλος στον «προσχηματικό διάλογο» βάζουν οι γιατροί που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Σε σύσκεψη των δύο πλευρών, η Αριστοτέλους ξεκαθάρισε πως ο κλειστός προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014, το οποίο εκτιμάται από τους Γιατρούς ότι θα ανέλθει σε 60% με 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας. 

«Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί», σημειώνει σε ανακοίνωση της Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. 
Οι Γιατροί σημειωνουν ότι ούτε τα φορολογικά ζητήματα έχουν επιλυθεί «παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούμε για τα ποσά που δημεύτηκαν αναδρομικά από τους παρόχους το 2013 με το clawback και rebate και αντιστοιχούν περίπου στο 50% του τζίρου μας».
Μάλιστα, ήδη οι ΟΕ και ΕΕ εταιρίες αναγκάστηκαν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου στις 30 Απριλίου για χρήματα που τους έχουν περικοπεί. 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους απο-ασφάλιση του Ελληνικού πληθυσμού και ανθρωπιστική κρίση που ξεκινά από την κατάρρευση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ελληνικό λαό και την πλήρη διάλυση και απαξίωση των ιδιωτικών δομών παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης», σημειώνει η Επιτροπή. 

Η απάντηση αναμένεται δυναμική, μετά από αυτή την εξέλιξη, αφού η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, «μέχρι νεωτέρας, διέκοψε κάθε προσχηματική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και πρόκειται να καλέσει άμεσα τα μέλη της σε κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των παρόχων, αναμένοντας και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, που διενεργούνται σήμερα και αύριο.

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr (Αγγελική Αγγουρίδη)

Σχόλια

  1. χτες στο Σκαι 3/5 ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο του πλαφόν,χα χα χα.Δικαστική εξουσία σου λέει ο άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου