Τα βρήκαν Γεωργιάδης - διαγνωστικά κέντρα

Αθήνα
Αίσιο τέλος για τους ασφαλισμένους είχε η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.
Μετά τη συμφωνία που επήλθε στα βασικά ζητήματα που είχαν τεθεί στο τραπέζι, οι πάροχοι κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων δεν θα συνεχίσουν την επίσχεση.

Αυτό σημαίνει ότι από την Πέμπτη οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις.

«Έπειτα από τριήμερο έντονο διάλογο καταλήξαμε στο να μπορούμε να πορευθούμε από κοινού χωρίς να ταλαιπωρούμε τους ασφαλισμένους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων.

Για τις ιδιωτικές κλινικές
Άγνωστο παραμένει ωστόσο αν θα επιμείνουν στην επίσχεση που έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιοκτήτες κλινικών. Για το θέμα αυτό ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Θέλω να πω στους ασφαλισμένους μας, δεν θα πάνε σε καμία κλινική που θα τους πει "πλήρωσε και θα πας να πάρεις τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ", γιατί ο ΕΟΠΥΥ δε θα πληρώσει κανενός τη χρέωση.
»Το έχουμε ξεκαθαρίσει: Όποιος πάρει λεφτά από τον ασφαλισμένο μας, δεν είναι συμβεβλημένος μαζί μας. Άρα θα πρέπει ο ασθενής, αν ακούσει από μια κλινική ότι του ζητά επιπλέον λεφτά, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δήθεν δεν τον πληρώνει, ή τίποτα άλλο, αυτομάτως να αλλάξει κλινική. Άρα επίσχεση δεν υπάρχει από καμία κατηγορία παρόχων του ΕΟΠΥΥ».

Στη συνάντηση της Τετάρτης αποφασίσθηκε επίσγς ότι o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα παραδώσει στο υπουργείο τις συνταγογραφικές οδηγίες, όπως αυτές υπηρετούν τα διεθνή πρότυπα και εξασφαλίζουν την υγεία των ασθενών, βάσει των οποίων και εντός αυτών θα είναι υποχρεωμένα τα διαγνωστικά κέντρα να εκτελούν τις ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης αποφασίστηκε να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα γίνει η κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργίαδης, αυτό που ισχύει σήμερα είναι ένας συνδυασμός κατανομής του ποσού ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανά πάροχο, αλλά επανέλαβε ότι εφόσον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταλήξει σε κάτι διαφορετικό θα αλλάξει το μοντέλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια