Έρχονται νεα θεραπευτικά πρωτόκολλα

της Αγγελική Αγγουρίδη (Virus.com.gr)
Το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμα 25 με 30 θεραπευτικά πρωτόκολλα, όπως τόνισε ο ΓΓ της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών Ε. Θηραίος, με αφορμή τη διοργάνωση του 40ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνέδριου.

Δύο δορυφορικά συμπόσια για το θέμα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14 – 17 Μαΐου 2014, στο ξενοδοχείο Hilton.

Όπως τόνισε ο κ. Θηραίος, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμα 25 με 30 θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενώ παράλληλα με την pdf μορφή τους θα είναι διαθέσιμη και web εφαρμογή, που θα λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά και θα επιτρέψει μια σύντομη διαβούλευση, για τυχόν παραλείψεις. Παράλληλα, αυτή η σελίδα θα επιτρέψει και στην ΗΔΙΚΑ να «τραβάει» και να ενσωματώνει στο σύστημα της τις πολύτιμες πληροφορίες των πρωτοκόλλων. 
Επιπλέον, ετοιμάζεται και η ενσωμάτωση διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που βρίσκονται στη φάση της ψηφιοποιήσεις και στα οποία δίνεται έμφαση, μεταξύ άλλων, στις ακτινολογικές εξετάσεις. 

«Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε μια κρίσιμη μάζα πρωτοκόλλων», σημείωσε ο κ. Θηραιός, που εκτίμησε πως το πλαφόν λειτουργεί, τρόπων τινά, ως ένα μεταβατικό μέτρο, έως την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή των πρωτοκόλλων, ελέω της ανάγκης για άμεσα μέτρα, κάνοντας λόγο για νέα λογική του πλαφόν, που ίσως επιτρέψει την καλύτερη εφαρμογή του.

2 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΣΕ ΚΑΠΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΘΗΡΑΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ???? Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή