ΠΕΙΚ: Ενημέρωση για την επίσχεση

Συναντηση με τον Υπουργειο Υγειας κο Γεωργιαδη και τον Υφυπουργο κο Μπεζα ειχε χθες Παρασκευη 9-5-2014 το ΔΣ της ΠΕΙΚ κατα την διαρκεια της οποιας τεθηκαν τα αιτηματα της Ενωσης μας, τα οποια νωριτερα χθες ειχαν σταλει με Εξωδικο προς την Διοικηση του ΕΟΠΥΥ, τον Υπουργο και τον Πρωθυπουργο.

Ο Υπουργος, για πολλοστη φορα, δηλωσε οτι θα προχωρησει αμεσα !!! η αποπληρωμη των ληξιπροθεσμων χρεων της περιοδου 2007-2011 υψους περιπου 350 εκατ. ευρω και δηλωσε κατηγορηματικα οτι οι 6 μηνες του 2012-2013 που μας οφειλονται αντιστοιχουν στο Claw Back, ο καταλογισμος του οποιου για ολο το 2013 θα μας σταλει ατομικα την ερχομενη εβδομαδα και κατοπιν θα προχωρησει ο συμψηφισμος του με μη εκκαθαρισμενες υποβολες.

Στο αιτημα μας για αποσυρση του αδικου, αντιδημοκρατικου και βαρβαρου μετρου, οπως ο ιδιος τα χαρακτηρισε πολλες φορες, του Claw Back ηταν ανενδοτος και δηλωσε κατηγορηματικα οτι για το 80% του προυπολογισμου 2014 για τις Ιδιωτικες Κλινικες εγγυαται την πληρωμη του, το υπολοιπο 10% θα υποστει Rebate και το υπολοιπομενο 10% Claw Back. 
Το εγγυημενο 80% του προυπολογισμου (οχι των υποβολων) θα κατανεμηθει στις κλινικες ξεχωριστα, βασει ενος ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ το οποιο περιλαμβανει καποιες παραμετρους κατηγοροποιησης και ... συμπεριφορας του καθενος το 2013 και ο οποιος αλγοριθμος θα μας ανακοινωθει μεθαυριο ΔΕΥΤΕΡΑ 12-5-2014 και κατοπιν θα αποσταλει στον καθενα μας.

Επειδη υπογιζουμε οτι για φετος θα υποστουμε περικοπη απο 40% εως 60-70%, διαφορετικη για τον καθενα μας, ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ να αναστειλουμε την κινητοποιηση.

Αλλωστε ο ιδιος ειπε οτι οι περικοπες θα ειναι 25% καθοσον μας επιτρεπει την τελευταια εβδομαδα καθε μηνα να νοσηλευουμε χωρις ΕΟΠΥΥ. Πως θα γινει στην πραξη αυτο μονο ο ιδιος το γνωριζει.

Απαντησαμε οτι μετα την ενημερωση μας για τον αλγοριθμο θα αποφασισουμε εαν τυχον αναστειλουμε τις κινητοποιησεις.

Συναδελφοι,

η ΕΠΙΣΧΕΣΗ εργασιας απο την προσεχη ΤΕΤΑΡΤΗ 14-5-2014 εως την ικανοποιηση των αιτηματων ειναι σε ΙΣΧΥ και ετοιμαζουμε την προσεχη ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τυπου τοσο στην ΑΘηνα οσο και σε αλλες πολεις.

ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ Διαγνωστικα και Ιδιωτικες Κλινικες. (οσες υποστουν ελαχιστο clawback μπορουν να μη συμμετεχουν............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου