Ανασχηματισμός: Μητσοτάκης στο υπ. Υγείας, Λοβέρδος στο Μεταρρύθμισης και ο Άδωνις πάει... σπίτι του

protothema.gr 

Αλλαγές... Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στα επόμενα βήματα του σχεδίου του Αντώνη Σαμαρά πρώτος έρχεται ο ανασχηματισμός. Άλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται και άλλοι μετακινούνται.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», στον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο πρώτος που φαίνεται να αλλάζει πόστο είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Πού πάει ο κ. Στουρνάρας; Αλλοι λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος, άλλοι ακόμη τον θέλουν και επίτροπο στην Κομισιόν και ορισμένοι τον θέλουν να πηγαίνει στο σπίτι του. Αν ρωτήσετε οποιοδήποτε στέλεχος του Μαξίμου ή της ΝΔ, θεωρεί διάδοχο του κ. Στουρνάρα τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, με δεδομένο ότι είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον φεύγει από την κυβέρνηση, αφού δεν είναι λίγοι στη ΝΔ αυτοί που του καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών.
- Ο ίδιος λέγεται ότι θέλει να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού, αλλά στο Πολιτισμού διεξάγεται στα παρασκήνια μια πραγματική μάχη με τρεις διεκδικητές: τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που διαδίδει ότι θα πάει αυτός εκεί, τον Αδωνι, και τον νυν υπουργό κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του. Πάντως, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο Άδωνις έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει σπίτι του και κάποιες πληροφορίες που τον θέλουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Στην κυβέρνηση εισέρχεται κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Το θέμα είναι σε ποιο υπουργείο πάει. Ο ίδιος φαίνεται πως θέλει το Ανάπτυξης, αλλά μάλλον θα του προτείνουν το Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε περίπτωση που πάει εκεί είναι πολύ πιθανόν ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να πάει στο Υγείας. Οι πιο πιθανοί να φύγουν από την κυβέρνηση ή να μετακινηθούν είναι ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (από το Δικαιοσύνης), ο κ. Νίκος Δένδιας (ο ίδιος ζήτησε να μετακινηθεί και ορισμένοι τον θέλουν στο Ανάπτυξης) και ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Είναι βεβαίως και ο κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος είναι έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση σε οποιαδήποτε θέση, φτάνει να υπουργοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου